Spa, frumusete prin echilibru si relaxare

/ / Modificat: 2017-09-19
Spa, frumusete prin echilibru si relaxare


Ce este spa?

Spa-ul este in primul rand un spatiu dedicat redobandirii starii de bine, unde cautam sa ne regasim echilibrul.

Spa-ul este asociat cu notiunea de echilibru si relaxare care difera de centrul de frumusete, unde in primul rand mergem pentru infrumusetare.

Chiar daca daca cele doua sunt complementare, nu fac totusi parte din acelasi registru.

Day spa-urile din orase, care exista de foarte mult timp in America de Nord sau Australia, incep sa se dezvolte si in Europa de Est. Spa-ul este ca o alianta intre ingrijirea pielii si cautarea unei stari de bine si de relaxare.

Astazi viata este mult mai stresanta fata de cum era pentru parintii nostri. De aceea avem nevoie de un timp al nostru pentru "detasare" pentru a "a avea grija de noi insine".

De la simplul gel de dus, cada cu bule pana la virtutile relaxante ale unui day spa incepem sa folosim tot mai des termenul spa. Desi foarte putine stim exact ce inseamna acest cuvant.

Spa-ul este inainte de toate un centru de top unde ingrijirile cosmetice si holistice se realizeaza oobligatoriu ca la carte concuramd cu profesionalismul receptiei.

Primii care au construit astfel de centre au fost grecii in apropierea raurilor ca un loc de echilibru intre spirit si corp. Vecinii lor, Romanii, adeptii esteticii, ai puterii si al perfectiunii, cunoscand virtutiile terapeutice ale apei construiesc numeroase fantani si terme splendide (baile din Caracola) sub deviza: Sanitas Per Aqua.

Aici, baile de aburi, inhalatiile aromatice si masajele cu ulei de lavanda te eliberau de oboseala. Mai tarziu, tribunii isi amenajeaza acasa propriile spa-uri.

Insa declinul Imperiului Roman va marca sfarsitul hidroterapiei, care isi va recapata renumele abia la inceputul secolului nostru. Centrele de talasoterapie infloresc peste tot in Europa.

Insa centrele spa de azi apar la inceputul anilor ’70 in SUA. Aici, transportul apei de mare si deci talasoterapia este interzisa prin lege, asa incat este cautata o alternativa la metoda traditionala.

Asa incat patronul unui hotel de lux are ideea de a amenaja in cladire un spatiu de ralaxare si de frumusete. El propune sedinte de bai-spa, masaje, manichiura, coafura, aparand astfel primul "amenty spa", care s-ar traduce prin "institut echipat cu baie cu bule".

Articol sustinut de Eden Spa.
www.edenspa.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre