Mai frumoasa ca niciodata!

/ / Modificat: 2005-08-24
Mai frumoasa ca niciodata!





 

Luminoasa, plina de stralucire, senzuala? Te simti mai seducatoare ca niciodata. Radiezi de fericire, te simti patrunsa de o bucurie imensa. O ploaie de sentimente pe care nu le-ai mai trait pana acum, dar si de hormoni!

Atunci cand esti indragostita, totul ti se citeste pe fata. La fel se intampla si cand astepti un copil! Ca si cum aceasta implinire, sarcina, incarcata de simboluri, vine sa infrumuseteze viitoarele mamici.

Privirea ta este mult mai linistita si seducatoare. Acest aspect de fericire si de forta este desigur de natura psihologica. Cand o femeie moderna asteapta un copil, se intampla pentru ca si-a dorit enorm aceasta. Si dupa ani de contraceptie, a decis in sfarsit sa fie mama.

De unde vin aceste sentimente puternice de siguranta si liniste in fata sarcinii? Aceasta poate avea si un aspect fiziologic, atunci cand astepti un copil, placenta secreta o enorma cantitate de progesteron,  principalul hormon datator de liniste! Ceea ce face ca viitoarele mamici sa poata dormi linistite chiar si dimineata si care le da aceasta lumina interioara si aceasta stare de serenitate.

Cum ma pot bucura de aceasta liniste?

Ascultandu-ti corpul, oferindu-ti pentru moment dreptul de a fi mai putin eficace. Atat la munca, cat si acasa. Mai simplu, facand un compromis! Respectand pe cat posibil nevoia ta de odihna si acordandu-ti clipe de relaxare numai pentru tine. O baie de spuma relaxanta si aplicarea dimineata si seara – sau mai bine, in ambele momente, a unei creme hidratante care combate uscaciunea pielii si lupta impotriva aparitiei vergeturilor prevenind intinderea pielii.

Automasajul este ca un cadou pe care ti-l oferi tie insati, stimulandu-te atunci cand te simti obosita si  linistindu-te atunci cand esti foarte agitata.

Ten roz

Ai un ten superb! Abia te-ai intors din vacanta, dupa un weekend petrecut la tara?

Esti coplesita de complimente si este adevarat ca simti din ce in ce mai mult nevoia de a te machia.

Admiram adesea chipul viitoarelor mamici, a carui expresie sugereaza un corp sanatos. Aceasta se datoreaza fluxului de estrogeni, care au proprietatea, pe langa altele, de a dilata ansamblul vaselor sangvine: artere, vene, micile capilare.

O problema o pun picioarele, din cauza dereglarilor de circulatie. Insa pe chip, dilatarea vaselor de sange are efecte pozitive, tenul isi schimba culoarea, capatand o tenta rozalie care sugereaza multa prospetime si stralucire.

Rozul tenului si acea usoara roseata naturala a obrajilor iti dau o stralucire ce va fi cu siguranta admirata. Ai grija ca tenul tau sa nu capete o tenta rosiatica! Si asta pentru ca in timpul sarcinii stimularea schimburilor sangvine poate duce la aparitia iritatiilor si intensificarea rosului din obraji. Pentru a preveni sau a remedia acestea cel mai bine ar fi sa folositi produse de ingrijire a tenului pentru piele sensibila. Extractele de plante continute de aceste cosmetice calmeaza iritatiile.

Obraji plini

Fizionomia ta s-a schimbat, trasaturile frumoase ies mult mai mult in evidenta! Si se remarca la majoritatea mamelor acel chip linistit si plin de stralucire care le fac din ce in ce mai frumoase.

Este vorba de un alt efect benefic al estrogenilor. Acestia le ajuta pe tinerele mame sa stocheze grasimile care sa le permita sa faca fata schimbarilor din timpul sarcinii,  sarcina care consuma in noua luni in jur de 80 000 de calorii.

Dilatarea vaselor sangvine, estrogenii, provoaca eliminarea apei prin traspiratie, apa care se depoziteaza sub epiderma. Rezultatul este un "lifting fiziologic": cum primul strat cutanat este mai bogat in grasimi si mult mai hidratat, obrajii se implinesc, pielea fetei se intinde, micile riduri se estompeaza.

Par stralucitor

Nu a fost niciodata intr-o asemenea forma, e pur si simplu superb! Parul gras devine matasos, iar parul uscat a devenit dintr-o data mai hidratat. O perioada de care te bucuri din plin inainte de caderea inevitabila de dupa nastere.

Pentru par, sarcina este o binecuvantare. Si totusi nu exista nici o explicatie stiinifica care sa raspunda precis acestui fenomen de infrumusetare. Pe toata perioada sarcinii constatam ca pielea capului este mult mai bine irigata, deci bine stimulata.

Iar ciclul de viata capilara este clar prelungit: firele de par rezista mai mult timp, pierzandu-se mult mai putin par decat de obicei. Astfel parul va fi mult mai des si veti capata volum.

Super decolteu

Sanii? Sunt marca nr 1 in timpul sarcinii! Inca din primele saptamani de sarcina, sanii capata un tonus si un volum spectaculos. Acestia sunt de fapt principalii receptori hormonali, iar cresterea cantitatii de estrogen si progesteron are o influenta imediata asupra glandei mamare.

De asemenea, sub actiunea acelorasi hormoni, viitoarele mamici produc mai multa grasime si apa. Aceasta mica patura suplimentara aluneca sub tesutul cutanat, si astfel sanii capata o forma estetica extraordinara. Ei indeplinesc de fapt toate criteriille erotice: sunt ideal de tari, bombati si ridicati. Tot ce trebuie sa faci tu este sa-i scoti in evidenta. Cum? Purtand tricouri mulate si decolteuri sexy, desigur! Mai ales daca ai fost intotdeauna complexata ca ai un bust  foarte mic. Insa chiar daca esti fericita ca ai castigat doua numere in cateva saptamani, marimea lor poate oscila. Pentru a impiedica aceasta, trebuie sa porti un sutien superconfortabil si pe masura ta, apeleaza la dusurile reci cu efect de calmare si maseaza-ti pielea folosind un produs antivergeturi.

Succes!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre