Dieta spa pentru sanatatea ta

/ / Modificat: 2007-04-01
Dieta spa pentru sanatatea ta





 

Ada Ragalie, nutritionist Eden Spa ne dezvaluie cateva reguli de baza pentru o nutritie sanatoasa conform stilului de viata SPA.

In primul rand si fara drept de apel se scot complet din alimentatie prajelile in baie de ulei care se pot usor substitui cu alimente pregatite la aburi, gratar, cuptor sau fierte.

De asemenea, intr-o dieta sanatoasa nu au ce cauta produele din faina rafinata: paine alba, patiserii, paste albe etc.

Desi consumul de fructe este extrem de sanatos are si el secretul lui: fructele se consuma pe stomacul gol sau dupa 3 ore de la o masa principala si nu se amesteca sub nici o forma cu proteinele (carne, peste, oua).

Daca femeilor le place tot ce e fin sau stilat, asta nu inseamna ca in nutritie trebuie sa urmam aceeasi regula.

Astfel, tot ce e rafinat (ulei, zahar, faina, mancarea semipreparata etc.) nu aduce nici un aport nutritiv in organism, dimpotriva, metabolizarea lor lasa multi produsi toxici in organism ceea ce duce la o incetinire a ratei metabolice.

Foarte important de retinut este ca o dieta spa trebuie completata cu o actiune externa care sa ne asigure frumusetea mult visata.

Asa ca detoxifiati organismul prin toate mijloacele posibile: impachetari SPA exfolieri, masaje, sauna, tratamente faciale si corporale SPA Aceste detoxifieri sunt esentiale mai ales daca nu exista o conduita alimentara corecta deoarece sistemul limfatic, cel care se ocupa de curatarea organismului de produsi toxici, este mult prea incarcat din cauza alimentatiei, poluarii, lipsei de miscare, zestrea genetica pe care nu o putem controla.

Nu am pomenit nimic de cafea si tigari pentru ca gradul lor toxic si de nocivitate nici nu mai trebuie amintit, toata lumea e la curent cu aceste lucruri care pot fi remediate atat prin constientizare si vointa, cat si prin recurgerea la o serie de terapii SPA.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre