Cum scapam de celulita dupa nastere

/ / Modificat: 2020-02-24
Cum scapam de celulita dupa nastere

Dupa nastere, mamele se confrunta nu numai cu kilograme in plus, o piele mai putin ferma, sau mai multi centimetri in talie,ci si cu agravarea celulitei, mai ales daca aveau tendinte spre aceasta afectiune. intr-un timp relativ scurt, femeile care au nascut ajung sa nu isi mai recunoasca propriul corp. Chiar daca nu este o boala in sine, celulita este o problema cosmetica si le poate afecta emotional pe femei. in afara de aspectul coaja de portocala, in celulita apare modificarea de vascularizatie, dar pot sa apara si modificari inflamatorii.

Cauzele aparitiei celulitei

Aparitia celulitei in organism se poate intâmpla oricând, de la pubertate, dar este mai proeminenta in timpul sarcinii si spre menopauza. Celulita afecteaza stratul dermic al pielii, care se dezvolta, cu preponderenta, la femei. Este descrisa ca fiind o zona cu noduli care dau o senzatie de denivelari la palpare, având o textura de coaja de portocala. Se oserva, cu precadere, pe coapse, fese si abdomen. Celulita este, de obicei, vizibila in acele zone ale corpului care au un nivel mai crescut de grasime subcutanata, reprezinta o proeminenta a tesutului gras in stratul exterior al pielii. Aparitia celulitei este un proces normal la femeile insarcinate si se manifesta si dupa nastere. Organismul sufera o multitudine de modificari fizice, inclusiv depunerea mai mare a grasimii, care asigura caloriile necesare pentru sarcina si alaptare.

Celulita poate deveni amintire

Desi factorul genetic are un rol major, iar stilul de viata este esential, vestea buna este ca exista tratamente si proceduri care pot ajuta la indepartarea celulitei. Acestea sunt mezoterapia, o tehnica injectabila, si radiofrecventa. La mezoterapie, injectiile se fac cu ace extrem de subtiri, se poate face si o anestezie locala, durerea e minima. Este nevoie de 7-10 sedinte. Celulita se reduce semnificativ, unele persoane scapa definitiv de ea, dar tratamentul trebuie repetat la 6 luni-1 an, pentru intretinere.

Radiofrecventa presupune utilizarea unui aparat special. Se fac miscari circulare, se incalzeste zona, iar caldura genereaza contractia colagenului si producerea unuia nou. Este vorba de VelaShape III, cea mai noua generatie de tratamente non-invazive pentru eliminarea aspectului de coaja de portocala si conturarea siluetei.

Cel mai frecvent, pacientii aleg sa trateze coapsele, fesele si abdomenul, acestea fiind zonele cele mai predispuse la celulita. Procedura poate fi utilizata insa si in alte zone ale corpului, precum bratele sau gâtul. in general, pentru obtinerea unor rezultate de lunga durata, sunt necesare 6 sedinte de tratament, efectuate la distanta de o saptamâna.

Ponturi pentru combatere celulitei

  • beti multa apa intre mese
  • faceti cât mai multa miscare
  • evitati excesul de sare si grasimi care favorizeaza retentia de apa
  • consumati alimente sanatoase, precum fructe si legume, pentru a evita surplusul de greutate
  • respectati orarul de mese
  • evitati, pe cât posibil, stresul.

Articole recomandate

Citeste si despre