Cum sa-ti faci singura spray pentru par

/ / Modificat: 2017-05-16
Cum sa-ti faci singura spray pentru par

Daca te-ai saturat sa dai banii pe produse de styling sau ingrijire pentru par, care nu fac decat sa-l deterioreze si sa-l predispuna caderii, afla ca poti incerca alternative ieftine si sanatoase in propria casa. Renunta sa mai dai banii pe fixativ sau spuma si prepara spray-uri de par naturale, din ingrediente simple si la indemana oricui!

Spray cu lamaie si votca

Prepara un spray rezistent pentru par din 2-4 lamai feliate si 1 lingura de votca. Tot ce trebuie sa faci este sa acoperi lamaile cu apa, intr-o oala, sa le fierbi timp de 30 de minute si apoi sa le racesti.

Toarna lichidul obtinut intr-un pulverizator si adauga peste el votca. Amesteca bine si incepe stilizarea parului!  

Spray pe baza de apa si zahar

Se stie ca zaharul este lipicios si ca in combinatie cu apa fixeaza exemplar firele de par in coafurile tale zilnice. Insa pentru a capata un miros frumos si pentru a avea o textura potrivita, este important sa urmezi o reteta simpla, cu doar cateva ingrediente la indemana:

- 4 linguri de zahar;
- 250 ml apa;
- 1 lingura votca;
- 4 picaturi dintr-un ulei esential, la alegere (alege o mireasma care iti place).

Fierbe apa, ia-o de pe foc si pune zaharul in ea. Amesteca pana se topeste si se mai raceste. Adauga votca si uleiul esential, apoi pune lichidul intr-un pulverizator si foloseste-l pentru fixarea coafurilor.  

Spuma de par din albus de ou

Daca nu ai la indemana spuma de par si ai nevoie urgenta de acest produs de stilizare, ia 2 oua si separa galbenusurile de albusuri. Bate albusurile spuma. Foloseste apoi spuma pentru realizarea coafurilor preferate. Pe langa efectul de stilizare, spuma de ou contribuie si la hranirea firului de par.  

Spray cu sare

Daca vrei un spray care sa-ti fixeze bine coafurile pretentioase, care au tendinta de a se lasa usor, incearca sa-ti prepari un spray care ofera rezistenta acestora, din:

- 150 ml apa fierbinte;
- 2 linguri de sare amara;
- 1 lingurita rasa de sare normala;
- 3-4 picaturi de ulei esential preferat (pentru miros);
- 1 lingurita de balsam de par.

Fierbe apa si adauga in ea, pe rand, toate ingredientele. Amesteca-le bine si pune compozitia astfel obtinuta intr-un pulverizator.  

Spray cu ulei de menta

Daca vrei sa folosesti spray-ul de par pentru a-ti hidrata, energiza sau hrani parul si nu pentru finisarea coafurilor, incearca o varianta simpla, preparata din 3 picaturi de ulei concentrat de menta si 1 cana de apa. Amesteca bine cele 2 ingrediente, pune-le intr-un flacon si pulverizeaza spray-ul pe parul umed, dupa spalare.

Spray cu rozmarin

Daca parul tau are tendinta de electrizare ori de cate ori incerci sa il piepteni sau vrei sa iti faci o coafura, potoleste aceasta "razvratire" cu ajutorul unui spray natural, pe baza de rozmarin.

Fierbe 5 linguri de rozmarin uscat cu 300 de ml de apa, pana cand da in clocot, apoi lasa amestecul sa se raceasca si pune-l intr-un flacon cu pulverizare. Da-ti cu el pe parul umed, dupa spalare, de doua ori pe saptamana si vei scapa de problema electrizarii firelor rebele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre