Chirurgia estetica dupa sarcina: moft sau necesitate?

/ / Modificat: 2016-10-18
Chirurgia estetica dupa sarcina: moft sau necesitate?

A deveni mama este cea mai extraordinara experienta din viata unei femei. Insa, sarcina si apoi nasterea produc modificari la nivelul corpului in special la nivelul sanilor, abdomenului si fetei in cazul tuturor femeilor. Modificarile hormonale si variatiile mari si bruste in greutate sunt responsabile de aceste schimbari.

„De cele mai multe ori, chirurgia si medicina estetica la care majoritatea femeilor apeleaza dupa ce au nascut sunt considerate a fi un moft, insa corectarea deficientelor aparute in urma sarcinii sunt o necesitate. Dupa sarcina apar multe modificari la nivelul corpului mamei, insa asta nu inseamna ca dupa nastere aceasta nu poate arata la fel de bine ca inainte”, spune domnul doctor Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica la Clinica Zone Medical Estet.

Iata care sunt cele mai intalnite efecte dupa nastere care necesita retusari cu ajutorul chirurgieie estetice!

Sanii mariti si presiunea asupra coloanei vertebrale

Oare cat de bine se va simti o femeie care dupa nastere si alaptare va ramane cu sani foarte mari si cazuti ce vor crea presiune asupra coloanei vertebrale si, ulterior, vor produce modificari degenerative ale acesteia? Cu siguranta, presiunea asupra coloanei vertebrale este nociva pentru sanatatea femeii, de aceea sunt necesare interventii la nivelul sanilor.

„In timpul sarcinii, asupra coloanei vertebrale se produce o presiune mult mai mare, iar aceasta este mult mai solicitata ca de obicei, din cauza greutatii fatului, dar si a sanilor mariti de dupa nastere. O interventie de reductie mamara si ridicare a sanilor va inlatura aceste disfunctionalitati si va remodela totodata in mod natural si estetic forma sanilor”, afrima dr. Eugen Turcu.

Depozitele adipoase ingreuneaza miscarea

Dar ce spuneti despre depozitele adipoase de pe burtica si solduri care nu vor disparea nici prin regim alimentar sau sport si care pot fi indepartate foarte usor cu ajutorul chirurgiei estetice? Refacerea dimensiunilor corpului nu este numai un element de estetica, ci este necesara pentru usurinta in miscare.

„Tesutul adipos este un element nociv pentru sanatate, iar dupa nastere acesta este unul dintre efectele negative care apar la nivelul corpului femeii. Acest exces este greu de eliminat doar prin modificarea alimentatiei, de aceea liposuctia sau abdominoplastia sunt solutiile usoare si eficiente”, spune dr. Eugen Turcu.

Integrarea in viata sociala

Specialistii si pacientii sunt de acord cu faptul ca interventiile estetice sunt necesare dupa nastere, nu doar din cauza ca aceste modificari pot produce afectari functionale, dar si pentru ca o schimbare estetica in bine va ridica moralul tinerelor mamici care se vor integra mai usor in viata sociala.

„Nu este un moft, atat timp cat interventiile estetice sunt efectuate in limitele normalului si ale bunului simt. Cred cu tarie ca toate femeile care simt ca au nevoie de o schimbare a aspectului fizic pentru a se simti mai bine, ar trebui sa apeleze la serviciile de estetica faciala si corporala, mai ales atunci cand vorbim de proleme care pot afecta sanatatea lor”, explica dr. Eugen Turcu.

Metodele prin care se pot remedia problemele dupa sarcina, repspectiv dupa nastere!

Refacerea sanilor dupa nastere

Modificarile de la nivelul sanilor dupa sarcina sunt evidente: glanda mamara creste in volum pregatindu-se pentru alaptare. Dupa incetarea alaptarii glanda mamara se micsoreaza, dar pielea nu se mai retracta la forma initiala. Lipsa acestui volum al glandei mamare se poate inlocui intr-un mod estetic prin folosirea implantelor mamare. Aspectul obtinut este unul natural care reda sanului o forma tinereasca, senzuala.

„Exista unele mamici la care in cursul sarcinii glanda mamara creste foarte mult in volum. Dupa incetarea alaptarii, scaderea extrema a volumului glandei mamare la care se adauga si scaderea in greutate impune ridicarea sanilor prin interventia de mastopexie. Rezultatul interventiei este unul foarte bun prin care se redam sanului forma si profilul ideal”, afirma dr. Eugen Turcu.

Remodelarea abdomenului dupa sarcina

Cele mai evidente modificari din timpul sarcinii sunt la nivelul abdomenului. Abdomenul este cel care poarta timp de 9 luni bebelusul. Acesta dupa sarcina poate prezenta vergeturi, depuneri de grasime si un exces de piele, care au un aspect neplacut si sunt nocive pentru sanatatea mamei.

„Aceste depozite de grasime de la nivelul abdomenului pot fi rezolvate cu rezultate extrem de bune prin lipoaspiratie al carei rezultat final poate reda talia dinaintea sarcinii. In ceea ce priveste excesul de piele de la nivelul abdomenului acesta poate impune o interventie chirurgicala de abdominoplastie pentru intinderea peretelui abdominal si recastigarea profilului plat al abdomenului”, spune dr. Eugen Turcu.

Refacerea tenului si a fetei

De asemenea, tenul care sufera multiple modificari in urma sarcinii poate fi revigorat prin tratamente nechirurgicale individualizate stabilite de chirurgul estetician in urma unei consultatii – peeling chimic, mezoterapie, mezolift, tratamente cosmetice profesionale.

„Femeia mama din ziua de azi dispune prin intermediul chirurgiei estetice de un intreg arsenal de optiuni terapeutice care fac ca dupa sarcina sa nu-si intrerupa nici viata profesionala si sa nu-i fie afectata nici viata privata. Se poate vorbi de asemenea si despre rejuvenarea faciala chirurgicala si mai ales nechirurgicala prin refacerea volumului facial si atenuarea ridurilor aparute dupa nopti intregi de nesomn si griji”, completeaza dr. Eugen Turcu.

Clinica Zone Medical Estet este un centru medical specializat in chirurgie plastica-estetica, medicina estetica si otorinolaringologie, situata intr-un cartier linistit din partea de sud a capitalei. Datorita personalul supracalificat si dotarii de exceptie, clinica abordeaza prin metode complexe chirurgia si medicina estetica a fetei si corpului uman, dar si consultatii si tratamente de specialitate in domeniul otorinolaringologiei. Prin aplicarea celor mai moderne metode de tratament chirurgical si nechirurgical in domeniul chirurgiei plastice si estetice, Clinica Zone Medical Estet este un centru de referinta si excelenta in acest domeniu. Mai multe detalii aflati pe www.chirurgie-estet.ro, www.estetica-faciala.ro si www.clinicaestet.ro sau la telefon 0761.640.626.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre