Caderea parului

/ / Modificat: 2010-03-18
Caderea parului





 

Caderea parului afecteaza anual un numar tot mai mare de oameni. Tineri, adulti, batrani, cu totii sunt afectati intr-o masura mai mica sau mai mare de rarirea podoabei capilare si de aparitia alopeciei.

Stresul, alimentatia deficitara in nutrienti, accesoriile din materiale necorespunzatoare, care "sufoca" firul de par, mostenirea genetica si predispozitia provocata de o anumita afectiune, toate acestea sunt posibile motive ale caderii excesive a firelor de par, potrivit dr. Anca Dobos, medic primar dermato-venerologie, competenta in Laser Chirurgical, din cadrul Clinicii Hyperion din Galati.

Caderea parului este un fenomen normal pentru fiecare dintre noi. Potrivit dr. Anca Dobos, o persoana pierde, in fiecare zi, intre 50 si 100 de fire de par. Insa atunci cand numarul firelor de par este tot mai mare, iar podoaba capilara incepe sa se rareasca, lasand la vedere, in mod inestetic, scalpul, se ridica un semnal de alarma, riscul de alopecie fiind ridicat.

Potrivit ultimelor statistici realizate in tara noastra, trei din cinci barbati incep sa cheleasca de tineri, situatie explicabila daca ne gandim ca barbatii sunt predispusi la alopecie.

Un fir de par creste un centimetru pe luna

Ciclul normal de crestere a parului este de 2-3 ani. Fiecare fir de par creste cu aproximativ un centimetru pe luna in timpul acestei perioade. Parul nostru se afla intr-o permanenta schimbare, astfel ca atunci cand 90 la suta dintre firele de par se afla in perioada de crestere, celelalte 10 la suta se afla in perioada de stagnare a cresterii. Dupa 3-4 luni, parul aflat in perioada de stagnare cade si alte fire de par incep sa creasca in locul lor.

De ce ne cade parul?

Exista numeroase explicatii ale pierderii parului. Spre exemplu, la un interval de 3-4 luni dupa o boala sau dupa o operatie, puteti experimenta caderea temporala a parului.

Problemele hormonale sunt o alta cauza a caderii parului - probleme cu glanda tiroida sau dezechilibre ale hormonilor feminini sau masculini.

Multe femei experimenteaza pierderea parului dupa ce nasc, motivul fiind atribuit tot hormonilor.

Medicatia poate avea de asemenea ca efect secundar pierderea podoabei capilare, a explicat dr. dermato-venerolog Anca Dobos. Printre medicamentele care duc la caderea parului se numara anticoagulantele, medicamentele pentru tratarea gutei, cele pentru hipertesiune, vitamina A, anticonceptionalele si antidepresivele.

Infectiile sunt si ele responsabile de caderea parului. Infectiile fungice ale scalpului pot duce la caderea parului la copii.

Caderea parului poate sa apara, de asemenea, ca urmare a unei afectiuni, precum lupusul sau diabetul. Astfel, atunci cand caderea parului devine o problema este important sa descoperiti mai intai care este cauza acestui fenomen.

Tratament inovator impotriva caderii parului

Progresele tehnologiei moderne permit reducerea, prevenirea sau chiar inversarea caderii parului. Sunetics Laser Unit este o astfel de inventie a tehnologiei moderne.

Aparatul, folosit de dr. Anca Dobos in cadrul clinicii Hyperion, actioneaza prin intermediul energiei laser low-level, stimuland cresterea parului pe scalp, imbunatatind calitatea acestuia, oprindu-i caderea si stimuland cresterea unor noi fire de par, a explicat dr. Anca Dobos.

Sunetics Laser Unit foloseste energia laser pentru a stimula refacerea podoabei capilare, stimuleaza foliculii miniaturizati prin energie laser low-level. Un laser concentreaza lungimile de unda ale unei energii specifice intr-un fascicul de lumina colorata. Tehnica emite lumina rosie de la sfarsitul acestui spectru, despre care s-a demostrat ca stimuleaza tesuturile corpului uman pentru cresterea energiei celulare.

Aceasta crestere a energiei imbunatateste procesele celulare, cum ar fi cresterea si eliminarea toxinelor. S-ar putea reduce, de asemenea, inflamarea din jurul foliculilor miniaturizati de par, permitand acestor foliculi sa asimileze mai multe substante nutritive si sa revina la marime normala.

Orice persoana, indiferent de varsta, sex, rasa sau culoarea parului este un candidat ideal ai acestei tehnici inovatoare de stimulare a parului rarit, care are inca foliculi activi.

Tratamentul dureaza minimum 6 luni, sedintele avand o frecventa de 1-2 ori pe saptamana. Costul unei sedinte de 20 de minute este de 50 de lei.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre