BB Cream sau CC Cream? Diferente si cum le alegem

/ / Modificat: 2017-09-15
BB Cream sau CC Cream? Diferente si cum le alegem

Multe femei se intreaba ce sunt produsele BB Cream sau CC Cream, produse cosmetice de ultima generatie, menite sa ofere mai multe beneficii intr-o singura formula (de la acoperirea petelor cutanate, pana la ascunderea cearcanelor fara sa "incarce" fata).

Amandoua sunt fel de "specialiste" in corectarea problemelor tenului, ajutandu-te sa obtii rapid look-ul pe care ti-l doresti. Ce diferente exista intre ele si cum le alegi sa ti se potriveasca, afli in randurile de mai jos!

Ce sunt cremele BB

Cremele BB au fost concepute pentru prima oara in Germania, in scopul de a fi utilizate dupa o interventie chirurgicala estetica. Acronimul vine de la denumirea de "blemish balm" (n.r. balsam de acoperire a imperfectiunilor pielii).

creme_bb_cc

In scurt timp, aceste formule cosmetice au devenit foarte populare in Coreea, cucerind rapid piata din estul Asiei. Ajunse in Statele Unite ale Americii, au fost botezate "beauty balms" (n.r. balsam de frumusete). Treptat, au fost preluate de pietele cosmetice de pe intregul teritoriu al Pamantului, ajungand si pe rafturile magazinelor din tara noastra.

S-au remarcat prin faptul ca au acelasi efect al unui fond de ten translucid (care confera un aspect natural), furnizand totodata si alte beneficii importante, precum protectia solara, iluminarea tenului si prevenirea aparitiei premature a semnelor de imbatranire.

Cremele BB sunt in acelasi timp:

  • baza de machiaj;
  • iluminator;
  • crema hidratanta pentru ten;
  • lotiune de protectie solara;
  • tratament antiimbatranire;
  • fond de ten.

Ce sunt cremele CC

Cremele CC ("color correct - n.r. corectarea culorii) sunt o variatie a cremelor BB, oferind drept imbunatatire efectul de acoperire mai eficienta a imperfectiunilor tenului. Cu alte cuvinte, contin o cantitate mai mare de pigment si promit sa aiba si efect terapeutic in tratarea unor probleme comune ale pielii (reducerea rosetei sau ameliorarea cearcanelor).

Astfel, cremele CC inglobeaza actiunea a mai multor produse cosmetice de ingrijire si machiaj:

  • baza de machiaj iluminatoare (primer);
  • fond de ten cu acoperire medie;
  • crema hidratanta;
  • lotiune de protectie solara;
  • crema anti-aging (contin in general ingrediente care stimuleaza productia de colagen).

Diferentele principale dintre cremele BB si cremele CC

In esenta, ceea ce face diferenta dintre cremele BB si cremele CC este faptul ca primele au un mai puternic efect hidratant si sunt mai grase (fiind benefice in special tenului uscat), pe cand cremele CC sunt mai usoare (pot fi folosite si pe tenul gras, fara pericolul declansarii acneei).

frumusete_ten

Actiunea cremelor BB se concentreaza in special pe prevenirea problemelor tenului si mentinerea unui nivel optim de hidratare. In cazul cremelor CC, efectul lor este directionat catre ascunderea imperfectiunilor pielii.

Textura cremelor CC este de asemenea mai buna decat in cazul predecesoarelor BB. Fiind mai usoare, acestea sunt si mai simplu de aplicat si uniformizat pe suprafata tenului, facand diferenta dintre nuanta naturala a tenului si culoarea produsului insesizabila ochiului uman.

Cum sa alegi crema BB si crema CC potrivite

Cele mai bune cai de a alege cremele BB si CC potrivite sunt sa te asiguri ca produsul pe care il alegi are o actiune compatibila cu nevoile tenului tau. De exemplu, daca urmaresti sa scapi de petele solare, alege o crema BB care mascheaza pigmentarile, discoloratiile, porii si cicatricele lasate de acnee.

frumusetea_tenului

In cazul in care vrei sa acoperi primele semne ale imbratranirii tenului (linii fine), cauta o forma BB bogata in antioxidanti si agenti anti-iritanti. Tine cont si de nuanta tenului tau cand optezi pentru o crema BB. Daca ai o piele translucida, cu tendinta de inrosire, alege o crema BB cu subton rosu.

Pentru celelalte nuante de piele, cele mai potrivite sunt cremele BB cu subton galben. In cazul in care ai piele sensibila, ai grija sa aplici o formula BB speciala pentru tenul usor iritabil, fara parfum.

Aceleasi criterii de selectie se aplica si pentru cremele CC, cu mentiunea ca va trebui sa acorzi o atentie deosebita nuantei in cazul lor. Ai grija sa nu fie nici mai deschisa, nici mai inchisa decat tenul tau, deoarece este mult mai vizibila pe chip (trebuie sa o testezi la fel ca pe fondul de ten).

Tu ai incercat pana acum o crema BB sau o crema CC? Ce sfaturi de utilizare ai pentru celelalte mamici? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre