Manichiura rezistenta pentru mamici ocupate

/ / Modificat: 2013-12-11
Manichiura rezistenta pentru mamici ocupate

Pasi prin care sa o faci sa reziste mai mult

 Timpul este cel mai mare dusman al tau ca mamica. Treburile pe care le ai de facut zilnic iti ocupa mai mult timp decat ai la dispozitie pentru ele, iar ingrijirea manichiurii este cea peste care sari cel mai des cand vine vorba de frumusetea ta. Iata cativa pasi prin care sa iti faci o manichiura care sa dureze mai mult timp!

Sterge bine unghiile cu acetona!

O sa spui ca oricum iti stergeai mai intai prima oja pentru a aplica o alta, nu-i asa? Afla ca trebuie sa iti stergi bine unghiile cu acetona si daca nu ai deja aplicat niciun strat de oja inainte de a te da cu o noua culoare.

Aceasta are rolul de a curata unghia de eventualele straturi de creme sau uleiuri care se pot pozitiona la suprafata unghiilor, precum si de alte substante care ar impiedica aderenta ojei pe unghie.

Foloseste un scrub de curatare a unghiilor!

Poti folosi acest scrub separat de acetona sau poti opta pentru unul care le contine combinat: atat particule pentru scrub cat si acetona pentru curatarea ojei. Scrub-ul are rolul de a curata impuritatile si alte particule aflate la suprafata unghiei si sa o netezeasca astfel incat oja sa se aplice perfect.

Foloseste un lac baza pentru unghii!

Lacul este de obicei incolor si are rolul de a uniformiza unghia in cazul in care aceasta are striatii. In plus, majoritatea acestor produse contine mai multe substante care ajuta la hranirea si intarirea unghiilor.

Foloseste oja de calitate!

Alege-ti cateva culori preferate si achizitioneaza cateva sticlute de oja calitative. Pe principiul "dai un ban, dar stii ca face", vei avea parte de efecte de calitate ale acestora: oja se va mentine uniforma pe suprafata intregii unghii mai mult timp, iar necesitatea stergerii lor se va face peste o perioada mai mare de timp decat la ojele obisnuite.

Daca iti faci manichiura la salon, asigura-te ca cei de acolo folosesc produse de calitate. Daca nu, ia-ti dupa tine propria sticluta cu oja.

Acopera bine marginile unghiilor cu oja!

Focuseaza-te atunci cand aplici oja pe unghii sa umpli bine marginile acestora. Ele sunt mai greu de manevrat si exista riscul sa le depasesti, dar cu cat acestea sunt mai bine acoperite de oja cu atat aceasta va rezista mai mult pe unghii. Poate chiar un timp dublu fata de celelalte, spun specialistii. Si daca depasesti exista mereu acetona la-ndemana si betisoarele de urechi pentru a corecta imperfectiunile.

Nu aplica mai mult de doua straturi de oja!

Doua straturi de oja, in afara lacului baza pentru unghii, sunt mai mult decat suficiente. Ai grija ca straturile sa fie cat mai subtiri aplicate, pentru ca cele groase se desprind si decojesc mai repede!

Evita sa le tii la caldura excesiva cel putin 12 ore dupa aplicare!

Oja se usuca in ziua de azi si in mai putin de 30 de secunde. Pentru o viata mai lunga a manichiurii tale, specialistii sustin ca ea are nevoie de 12 ore de protectie pentru a se fixa foarte bine pe unghie si pentru a se usca complet. Caldura excesiva impedica aceste procese, astfel ca este bine sa eviti sa bagi mana in apa fierbinte sau sa gatesti ceva care necesita atingerea cu mainile a unui preparat fierbinte.

Aplica zilnic ulei de cuticule sau de unghii!

Exista anumite uleiuri cu aplicare zilnica care reusesc sa iti intretina pentru mai mult timp manichiura. Acestea au rolul de a preveni spargerea ojei pe unghii si ulterior decojirea. Exista si creme sau lotiuni de maini care au acest efect-bonus de ingrijire a unghiilor. Specialistii sustin insa ca uleiurile sunt mai bune doarece contin ingrediente ca vitamina E sau ulei de jojoba care patrund rapid si in profunzime in unghii hranindu-le si protejandu-le.

Pastreaza intotdeauna unghiile cat mai scurte!

Asta nu inseamna ca trebuie sa fie taiate din carne, dar ar fi bine sa aiba o lungime cat mai mica. Acest lucru impiedica ruperea rapida a lor si nici nu devin incomode existand pericolul sa fie lovite sau zgariate in timpul divereslor actiuni pe care le intreprinzi. Unghiile scurte sau medii sunt cele mai practice, iar cele scurte rezista cel mai mult.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre