Ioana Maria Alexandra. "Sunt MAMA, dar nu inseamna ca DOAR asta sunt"

/ / Modificat: 2019-05-27
Ioana Maria Alexandra.

Ioana Maria Alexandra este sotie si mama full time, profesor invatamant prescolar, make-up artist, blogger si vlogger. Cum reuseste sa le imbine pe toate ne-a destainuit in interviul de mai jos.

Copilul.ro: Cum reusesti sa faci fata tuturor responsabilitatilor zilnice? Care este secretul tau?

swan3

Ioana Maria Alexandra: Secretul meu daca pot spune asa, este planificarea.

Familia este pe primul plan, apoi munca, sunt educatoare la o gradinita de stat, si pe al treilea loc vine blogul meu, care are o foarte mare legatura cu cursurile de make-up pe care le-am facut.

Mi-am dorit mult sa am o familie, un sot pe care sa il iubesc, protector si indragostit de mine, apoi baiatul meu, Adam, este implinirea visului de a fi mama.

Lucrez 5 ore pe zi la gradinita, sunt plecata maxim 6 ore pe zi de acasa.

Am urmat cursurile liceului pedagogic din Bucuresti: Colegiul National “Elena Cuza”, apoi ale Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei si am un master in consiliere scolara.

Muncesc de la 19 ani la aceeasi gradinita si o fac cu mult drag, iubesc ceea ce fac.

Dupa nunta mi-am perfectionat si pasiunea pentru machiaj printr-un curs de baza, dar si a unor seminarii, iar in ianuarie 2015 am inceput blogul makeupswan.net.

La inceput ma concentram pe articole pe blog, dar de un an si cateva luni fac postari zilnice sub forma unor clipuri-recenzie pe pagina de facebook Make-up Swan by Aly. Acestea se numesc #recenziade1minut.

In weekend-uri imi programez si cateva machiaje pe care le realizez cu mare drag.

Cum le impac pe toate? Le planific intr-un bullet journal. Planific mesele, planific clipurile, planific machiajele.

Imi place ce fac si muncesc pentru asta, de exemplu ca sa filmez clipurile ma trezesc la 6 dimineata, le editez fie pe drum spre munca (conduce sotul meu), fie noaptea dupa ce il adorm pe baiat.

Ma ajuta foarte mult si faptul ca, atunci cand sunt la munca, ne bazam pe socrii mei, stau cu baiatul si chiar ne ajuta si la o parte din treburile din casa.

Copilul.ro: La ce ora te trezesti si cum arata o zi din viata?

swan6

Ioana Maria Alexandra: Nu toate zilele arata la fel. De exemplu, luni ma trezesc la 6 dimineata, ma pregatesc, filmez clipurile #recenziade1minut pentru saptamana in curs, fac poze sau ce mai am de facut pentru social media, la 7 si jumatate plec spre munca, pe drum verific mail-uri, postez pe facebook, raspund la comentarii.

De la 8 pana la ora 13 sunt la munca.

Ajung acasa in jur de ora 13.30, ii dau baiatului sa manance, mananc si eu, ne jucam, il adorm, cateodata atipesc si eu putin, iar dupa raspund la comentarii, postez in social media.

Se trezeste Adam, ii dau sa manance, ies cu el pe afara, mergem la ai mei sau la nepoteii mei, si cand vine sotul acasa ma apuc de spalat, de calcat, de gatit.

Ma mai ajuta si el cu mancarea sau socrii mei.

Il adorm pe baiat, imi fac un dus, daca mai am energie ma uit la un serial si ma culc.

Copilul.ro: Ce lucruri/activitati pui intotdeauna pe primul plan?

Ioana Maria Alexandra: Intotdeauna pun familia pe primul plan si petrecerea timpului cu baietelul meu. Fac celelalte lucruri atunci cand imi ramane timp, cat sa nu neglijez ce este important.

Copilul.ro: Ce sfaturi le-ai da mamelor vizavi de multitasking?

swan1

Ioana Maria Alexandra: In primul rand…se poate sa faci mai multe lucruri. Eu, de cand am nascut, am stiut ca, desi acum sunt mama, nu inseamna ca doar asta sunt.

Ca sa pot fi o mama buna trebuie in primul rand sa fiu eu bine cu mine, sa ma simt bine ca sa ma pot ocupa cu drag de copil.

Inca de cand era bebelus, ma fardam cu el in brate, profitam de timpul in care era acasa sotul meu ca sa fac treburile din casa, sa gatesc, sa imi fac dus. Sunt de parere ca, dupa primii 2 ani ai copilului, este important sa incepi munca, face bine la psihic, si cu putina organizare si ajutor (fie bunici, fie bona) se poate.

Copilul.ro: Exista vreo legatura intre meseria de educatoare si pasiunea de blogger?

swan5

Sigur ca este o legatura. Mie imi place, si asta am invatat timp de 9 ani (liceu, facultate, master), sa predau, sa invat lucruri legate de diferite domenii – copii, dar si adulti.

Cred ca am strans o comunitate asa mare in jurul clipurilor #recenziade1minut tocmai pentru ca explic cum se foloseste produsul, il arat si dau foarte multe detalii, folosesc momentul Captarea atentiei care este prezent de obicei in proiectele de lectii, pentru a capta atentia femeilor care ma urmaresc.

Si blogul l-am inceput cu o serie de articole “Cum sa..?”, “Cum sa aplici fondul de ten?”, “Cum sa aplici corectorul?”, precum si tutoriale de machiaj cu poze pas cu pas.

Copilul.ro: Cat de important este make up-ul pentru orice femeie?

swan

Ioana Maria Alexandra: Machiajul este foarte important, este unealta care ne ajuta in construirea increderii in noi insine.

Mereu dupa ce fardez pe cineva, atitudinea acelei persoane se schimba.

De exemplu, in iarna mi-am fardat toate colegele de la munca pentru serbari si vreau sa spun ca starea lor de spirit s-a schimbat vizibil. Se simteau frumoase, se simteau speciale.

Eu, dupa atatia ani de fardat zilnic, imi pot realiza un machiaj complet in doar 10 minute.

Totusi chiar daca nu te pricepi, poti aplica un fond de ten, creion maro la ochi si un rimel, putin blush in obraji si ruj si esti gata.

As recomanda tuturor femeilor, mamicilor, sa nu isi mai caute scuze pentru ca nu sunt “aranjate”. Iti poti face timp pentru asta daca iti doresti si iti garantez ca o sa iti aduca multe satisfactii.

Copilul.ro: Ce nu lipseste niciodata din poseta ta legat de make-up?

swan4

Ioana Maria Alexandra: Tot timpul am la mine un corector lichid, e super cand vrei sa iti reimprospatezi machiajul, un ruj tot lichid, cel mai des nude, si servetele matifiante sau buretel matifiant.

Copilul.ro: Ce produs nu ar trebui sa nu-i lipseasca niciunei femei din geanta?

Ioana Maria Alexandra: Cred ca parfumul, mie imi plac atomizoarele acelea mici in care iti poti pune parfumul tau preferat. Zic asta pentru ca sigur multe femei, din cauza ca sunt pe graba, uita sa se dea cu parfum inainte sa iasa din casa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Timp mama

Articole recomandate

Citeste si despre