8 trucuri rapide de coafare pentru mamici

/ / Modificat: 2011-06-30
8 trucuri rapide de coafare pentru mamici

art_parulCoafarea parului iti poate lua cateva minute sau te poate aduce in pragul depresiei rapindu-ti ore in sir. Exista momente in care pur si simplu iti urasti parul si nu mai stii ce sa ii faci!

Esti mamica, ai un job cu norma intreaga si o familie de ingrijit! Nu ai timp sa stai sa faci masti si sa ingrijesti parul fir cu fir! Ai nevoie de cateva trucuri si produse utile de coafare rapida, dar si de mentinere a sanatatii podoabei capilare!

1. Spala intotdeauna parul de 2 ori cu sampon, da-l cu balsam si clateste-l bine!

Uneori, acesta este secretul unui par care se aranjeaza rapid, din 3 miscari! La prima samponare, parul se degreseaza si abia la a doua aplicare se spala cu adevarat!

Balsamul este secretul aranjarii parului! Nu trebuie sa lipseasca din rutina de spalare a parului. Clateste-l foarte bine dupa aplicarea balsamului!

2. Nu usca parul in baia plina de aburi!

Daca uscarea parului - cu foenul si peria - este metoda ta cea mai rapida de coafare, atunci fa-o corect pentru a economisi timp si pentru rezultate satisfacatoare. Evita sa te usuci in baia in care tocmai te-ai spalat si in care persista aburi. Va ingreuna uscatul, va dura mai mult si nici nu se va aranja asa cum trebuie!

3. Aplica produse de coafare in par cand este aproape uscat!

Daca ai obiceiul sa aplici spuma, fixativ sau alte produse de coafare imediat dupa baie, atunci fa-o cand parul este uscat in proportie de 80%. Il vei putea "modela" si aranja exact cum doresti avand garantia succesului unei coafuri..

uscator_perie_ingrijire_par4. Fa-ti bucle din foen, placa de intins parul sau bigudiuri!

Daca obisnuiesti sa te usuci cu foenul si iti doresti cateva bucle lejere, atunci poti sa le faci foarte usor in timpul uscarii cu o perie rotativa. In acest fel impusti 2 iepuri deodata! Pulverizeaza putin fixativ la sfarsit (de la departare)si gata coafura!

Daca ai timp sa iti indrepti parul cu placa, poti face buclele direct din placa. Vor avea un aspect natural.

Poti sa iti pui si cateva bigudiuri in par dupa ce faci baie. Piaptana parul, da-l cu putina spuma si apoi pune-ti repede bigudiurile (asa cum apuci, nu trebuie sa le pui perfect). Poti face apoi ce treaba doresti prin casa pana se usuca parul. Iar cand le dai jos, mai bagi mana de 2 ori prin el si gata coafura!

apa_minerala_trucuri_ingrijire_par5. Da-i mai multa stralucire cu apa minerala!

Daca parul tau arata lipsit de stralucire, atunci este cazul sa aplici cea mai simpla si rapida solutie. De multe ori, stralucirea este suficienta pentru ca parul tau sa para aranjat, dar sa fie si sanatos. Dupa limpezirea de sampon, expertii recomanda turnarea unei sticle de apa minerala calduta. Mineralele din apa fac parul mai stralucitor.

6. Cumpara aparate istete de coafat parul!

Au aparut tot felul de aparate de coafat si ingrijit parul. Important este sa il alegi pe cel de care ai nevoie. Cel mai indicat este sa alegi produse multifunctionale. Acestea iti sunt de folos si cand vrei bucle si cand vrei par drept sau alte tipuri de coafuri.

Inspecteaza piata si alege-ti un astfel de produs. Orice mamica trebuie sa aiba aceste aparate care-ti pot salva parul de la un dezastru la un eveniment. Alege-le pe cele pe care crezi ca le poti manui cel mai bine si cu care crezi ca te descurci singura! Nu va fi mereu cineva in preajma pentru a te ajuta!

frumusete_par_ingrijire_trucuri7. Prinde-l in coada!

Prinsul parului in coada este solutia salvatoare cand esti in contratimp. Un simplu elastic de par – sau mai multe – iti ofera o multime de posibilitati de aranjare a parului, fara prea mult efort si timp. Il poti prinde in varful capului, poti face coada de col, intr-o parte sau chiar 2 codite scolaresti. Il poti impleti sau face spic. Iata ce de posibilitati, atunci cand esti in lipsa de idei.

8. Prinde-ti parul in varful capului noaptea, pentru mai mult volum ziua!

Daca iti place sa ai un par plin de volum, atunci poti face acest lucru fara sa te chinui sa bagi perii sau alte aparate de coafat in par. Exista un truc mai simplu. Prinde-ti parul in varful capului, intr-un elastic, pe toata durata noptii. Dimineata, cand iti dai jos elasticul parul va avea un volum natural. Mai trebuie doar sa bagi mana un pic in el si este coafat!

Acelasi lucru poti face si daca vrei sa fie usor ondulat, nu bucle. Il prinzi in varful capului apoi il rasucesti bine si il prinzi in agrafe. Cand ii dai drumul va fi si voluminos si ondulat!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatatea parului Frumusete mamici Trucuri frumusete Ingrijire par

Articole recomandate

Citeste si despre