Studiul care sugereaza beneficiile de a avea un catel sau o pisica pentru familiile cu copii

/ / Modificat: 2023-04-05
Studiul care sugereaza beneficiile de a avea un catel sau o pisica pentru familiile cu copii

Atunci cand vine vorba despre animale de companie in casele in care sunt copii, parerile sunt impartite. Desi mult timp s-a crezut ca pisicile si cainii ar influenta negativ sistemul imunitar al adultilor si al copiilor, se pare ca in realitate lucrurile stau complet diferit. Un studiu recent, efectuat asupra a peste 66.000 de copii cu varsta mica din Japonia, a ajuns la concluzii cel putin interesante in ceea ce priveste existenta animalelor de companie in casa si predispozitia copiilor la alergii.

Aproximativ 22% dintre copiii care au participat la cercetare au fost expusi la animale de companie inca din timpul vietii intrauterine. Cercetatorii de la Universitatea Medicala Fukushima din Japonia au ajuns la concluzia ca exista o legatura intre prezenta animalelor de companie in casa si predispozitia la alergii a copiilor. Trebuie mentionat ca nu este valabil pentru toate animalele de companie si, de asemenea, conteaza cu ce sunt acestea hranite. Este valabil pentru caini si pisici, dar nu si pentru hamsteri, de exemplu.

„Descoperirile noastre sugereaza ca expunerea la caini si pisici poate fi benefica impotriva dezvoltarii anumitor alergii alimentare, atenuand preocuparile legate de pastrarea animalelor de companie si reducand povara alergiilor alimentare”, afirma oamenii de stiinta care au condus cercetarea.

Studiul reprezinta un punct de pornire pentru cercetari mai ample, nefiind suficient pentru a stabili o relatie cauza-efect. Rezultatele se bazeaza pe cercetare de tip chestionar, nu pe observatie pe termen lung. Cercetatorii au lansat insa ipoteza ca existenta cainilor si a pisicilor in acelasi mediu in care traiesc copiii poate influenta microbii care se dezvolta in sistemul digestiv al micutilor. Astfel, acestia ar putea fi mai protejati impotriva alergiilor si intolerantelor alimentare.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Studiu Studii copii Sanatate animale de companie Animal de companie copii

Articole recomandate

Citeste si despre