Feroglobin, sanatate cu fier pentru toata familia

/ / Modificat: 2013-10-14
Feroglobin, sanatate cu fier pentru toata familia

Lipsa de fier este cea mai comuna tulburare de nutritie la nivel mondial. Se estimeaza ca sunt peste 2 miliarde de persoane care sufera de lipsa de fier. Deficitul acestui element nutritiv determina anemie feripriva care apare la toate grupele de varsta. Predispusi sunt copii si femeile.

In majoritatea cazurilor, persoanele resimt: oboseala, irascitabilitate, apatie, capacitate redusa de concentrare. Acestea sunt din cauza neoxigenarii corespunzatoare a tesuturilor deoarece fierul intervine in structura si functia hemoglobinei, respectiv a mioglobinei, compusi ce asigura transportul oxigenului la tesuturi.

In cazul copiilor, lipsa de fier poate determina diminuarea performantele scolare, afecteaza comportamentul si dezvoltarea fizica, altereaza imunitatea.

Anemia feripriva instalata in primii ani de viata are efecte si pe termen lung. Copiii care au fost anemici in primii ani de viata, au intarziere in dezvoltarea psihomotorie, iar la varsta scolara, au performante scazute, intarziere in vorbire, tulburari motorii si de coordonare, precum si un coeficient de inteligenta mai redus cu 5 -10 puncte.

 Alt grup de persoane predispus la anemie si lipsa de fier sunt femeile. Ele pot resimti oboseala, lipsa de concentrare, memorie, au predispozitie la infectii mai ales in sezonul rece.

feroglobin

Sunt multe femei ce sufera de lipsa de fier din cauza pierderilor menstruale si din cauza dietelor restrictive pentru a pierde kg.

De aceea, este necesar un supliment alimentar de fier cu absorbtie crescuta.

Feroglobin contine fier pentru a suplimenta dieta cu acest element important, dar si complex de vitamine B, acid folic care contribuie la corectarea altor tipuri de anemie.

Cele 2 forme de prezentare: sirop si comprimate, il fac util intregii familii. Feroglobin este bland cu stomacul si nu produce tulburari gastrointestinal cu mar fi constipatie. Siropul are gust placut  de miere si mod facil de administrare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre