Ce este sindromul copilului care primeste prea multe cadouri

/ / Modificat: 2022-12-03
Ce este sindromul copilului care primeste prea multe cadouri

Am intrat in luna cadourilor si toti parintii intra intr-un soi de frenezie in cautarea darurilor perfecte pentru copiii lor. Unii merg pe ceva mai „light” de Mos Nicolae, pentru ca Mos Craciun sa para mai bogat. Altii fac eforturi pentru ambele sarbatori, dupa posibilitati. Si totusi cadourile in exces pot avea si efecte nedorite, la care nimeni nu se gandeste cand este cuprins de magia sarbatorilor.

Cadourile in exces fura din magia sarbatorilor

Desigur ca nimic nu se compara cu incantarea de pe chipul unui copil care primeste cadourile mult visate si este greu, ca parinte, uneori, sa te limitezi la un singur lucru.

Totusi, este important sa existe un echilibru. Moderatia cand vin Sarbatorile nu trebuie sa tina doar de partea financiara; inainte de a-i pune copilului sub brad 5 pachete de la Mos Craciun, gandeste-te pe termen lung:

• stie copilul sa aprecieze darurile?

• este un cadou care ii va starni interesul si peste cateva luni?

• are cu adevarat nevoie de el?

Traim vremuri in care multi parinti sunt departe de copii fizic si spiritual. Si cum se spala acest „pacat”? Cu multe lucruri, de multe ori inutile. 

Unii experti recomanda regula celor patru cadouri, altii spun ca trei sunt suficiente; important este, insa, ca darurile sa fie bine primite de cei mici.   

Sindromul copilului care primeste prea mule cadouri se poate manifesta prin lipsa de respect fata de altii, venita din senzatia ca totul i se cuvine, si prin incapacitatea de a aprecia ceva. Nu va sti sa aprecize nici cadoul, nici oamenii care au facut un efort pentru a-l vedea fericit.

Cadourile de Sarbatori trebuie sa fie nu neaparat multe, ci de suflet!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri copii

Articole recomandate

Citeste si despre