Cel mai frumos cadou pe care il poate primi o mamica

/ / Modificat: 2019-01-27
Cel mai frumos cadou pe care il poate primi o mamica

Acum cateva zile, sotul si copiii mei mi-au facut cadou singurul lucru pe care fiecare mama si-l doreste cu adevarat din cand in cand: absenta lor.

Ne-am trezit cu totii intr-o dimineata, m-au sarutat pe obraz rand pe rand, dupa care au iesit galagiosi pe usa. Au revenit abia seara tarziu, cand m-au gasit in halat de baie, cu un turban de prosop pe cap, mancand tort de ciocolata, cu o masca de argila pe fata, in timp ce ma uitam la ultimul sezon din The Crown.

Stiu ca multi tati nu sunt experti in a alege cele mai reusite cadouri pentru sotiile lor, dar le recomand tuturor sa faca astfel de cadouri cat de des posibil, pur si simplu sa ia copiii si sa plece de acasa pentru cateva ore. E usor si nu costa niciun ban.

Sigur, stiu ca sotul meu ma iubeste, de fapt, sunt preferata intregii familii. Eu sunt cea amuzanta, cea dornica de aventura, cea puternica, cea mai iubitoare. Eu dansez cel mai bine si tot eu sunt cea care cunoaste toate personajele din toate desenele animate posibile. Eu stiu cand sa bandajez o rana, cand doar sa o sarut ca sa se vindece repede si cand sa mergem la spital de urgenta pentru a o sutura.

Uneori, pentru cateva ore, o mamica are nevoie de o pauza cand nu mai este parintele care trebuie sa se gandeasca la toate, sa aiba grija de toti, sa le faca pe toate. Astfel de momente sunt rare si pretioase.

Poate te intrebi de ce a fost nevoie ca cei mici si sotul meu sa dispara o zi intreaga, de ce nu puteam fi cu totii impreuna fara ca eu sa fac nimic. Ei bine, pentru ca este imposibil.

Cand mezina mea vrea ajutor sa isi imbrace papusa, pe mine ma cheama, cand fiul meu cel mare are nevoie de diverse pentru proiectul de la geografie pe mine ma striga si cand mijlociul nostru se cearta cu fratii lui, la mine in poala vine sa planga. Asta inseamna ca de fiecare data cand ai mei sunt in preajma, eu sunt activa la un anumit nivel pentru ei, pentru nevoile, dorintele si cerintele lor.

De ziua mea, sotul meu si-a dat seama ca doar iesind cu copiii pe usa pentru o zi intreaga, ma lasa sa fac o pauza din a fi decidentul familiei, negociatorul familiei, ingrijitorul familiei, parintele care rezolva probleme de fiecare data cand se afla in acelasi spatiu cu ei.

Dragi tatici, este important sa va aduceti aminte ce sarcinile parintilor trebuie sa se imparta in mod egal intre parteneri; cu cat petreceti mai mult timp singuri doar voi si cei mici, cu atat copiii vostri va vor privi asa cum isi privesc mamele, un sprijin, o alinare, un prieten, un confident.

Oare o singura zi petrecuta de tati cu copiii este suficienta pentru a usura responsabilitatile cu care se confrunta mamele in fiecare zi?

Probabil ca nu, dar este cu siguranta un inceput pentru ca ei sa devina implicati in planificarea meselor, a programarilor la medic, a organizarii vietii de zi cu zi a copiilor lor, astfel incat parentingul sa devina mai echilibrat intre parteneri. Nu numai ca acest echilibru este benefic pentru mama, ci si pentru copii si pentru taticii care vor petrece mai mult timp cu micutii lor, ii vor cunoaste mai bine si vor putea raspunde nevoilor familiei lor in egala masura cu partenerele lor de viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadou Timp mama

Articole recomandate

Citeste si despre