6 sfaturi care te vor ajuta sa fii o mama mai buna

/ / Modificat: 2019-05-20
6 sfaturi care te vor ajuta sa fii o mama mai buna

Toate mamele fac eforturi mari pentru a fi mame bune, dar uneori toate aceste eforturi ar putea sa nu dea tocmai roadele scontate.

Totul tine de atitudinea cu care infruntam viata de zi cu zi. Vestea buna este ca poti fi o mama perfecta cu ajutorul sfaturilor din acest articol.

1. Nu te invinovati daca nu poti face totul

Imaginea mamei care face totul, care reuseste in tot ceea ce isi propune nu este deloc sanatoasa. Nu face decat sa te chinuie. O astfel de mama nu exista, de ce sa pretinzi tu ca esti? Daca vrei sa fii o mama mai buna nu trebuie sa te invinovatesti. Din contra. Continua sa incerci sa faci cele mai bune lucruri, dar fara sa pretinzi de la tine mai mult decat poti da. Nu te necaji daca ceva nu iti iese.

2. Nu fi prea rigida

Prea multa rigurozitate, strictete poate cauza o multime de stres. Lasa-ti mereu o marja de eroare, mai lasa si lucrurile nefacute, mergi la culcare chiar daca n-ai adunat toate jucariile sau daca nu ai spalat vasele. Tot tu le vei face maine, asa ca nu pune si mai multa presiune pe tine. La fel, e bine sa le asiguri copiilor o alimentatie sanatoasa, dar daca o data la cateva luni ii duci la un fast-food pentru ca n-ai avut vreme sa gatesti nu e un capat de lume.

3. Nu fi prea exigenta cu rezultatele la invatatura

Copiii tai ai vrea sa fie cei mai buni la scoala, sa stie sa cante la nu stiu cate instrumente si sa practice o multime de lucruri. Insa trebuie sa te gandesti ca toate acestea pot fi stresante pentru ei. E posibil ca unul dintre copii sa fie mai bun la matematica si sa stea mai prost la romana, iar celalalt invers.

Asta pentru ca nu suntem toti la fel si totodata nu putem excela in toate domeniile nici noi ca adulti, cu atat mai putin copiii. Ambitia este buna, insa si cunoasterea limitelor celor mici este foarte importanta.

4. Incearca sa nu-ti mai pese de ce cred altii

Este stresant si obositor sa te prefaci incontinuu. E bine sa asculti sfatul celorlalti, insa ultimul cuvant trebuie sa fie al tau. Nu mai incerca mereu sa faci doar pe placul celorlalti. Nimeni nu este perfect, nici tu, si nici copiii tai, iar asta nu este un motiv de drama.

5. Nu te compara cu ceilalti

Multi parinti se arata ingrijorati atunci cand copilul lor nu are aceleasi performante cu cel al vecinilor, care are aceeasi varsta. E posibil sa o invidiezi si pe mama care locuieste alaturi si care arata intotdeauna perfect, desi are 5 copii acasa, munceste si are si timp sa faca prajituri fara sa-si dea, eventual, jos tocurile.

Suntem diferiti si traim diferit, fiecare cu propriul ritm, cu propriile suisuri si coborasuri. Nu e bine sa ne comparam si sa traim dorind viata celuilalt.

6. Nu renunta la tine

Cand ai un copil, societatea te numeste mama. Continua, insa, sa fii tu insati: o persoana unica, cu interesele, cu dorintele sale. Nu este nevoie sa renunti la tot ceea ce erai inainte ca sa fii o mama mai buna. Iti va fi de mare ajutor ca zilnic sa te rupi macar o ora de treburile casnice si sa faci ceva pentru tine.

Poti merge la sala de sport, la cumparaturi, la un bazin de inot, la un masaj ori la cosmetica. Sunt atat de multe lucruri pe care le poti face ca sa te simti bine. Apoi te intorci acasa si stai alaturi de copiii tai, va jucati impreuna, radeti, va bucurati cu totii. O femeie are nevoie sa se simta femeie, nu doar mama, bona si intretinatoare a gospodariei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama buna Mama Sfaturi mama

Articole recomandate

Citeste si despre