5 idei de petreceri de aniversare pentru copii organizate acasa

/ / Modificat: 2022-07-11
5 idei de petreceri de aniversare pentru copii organizate acasa

Copiii de azi sunt mai greu de distrat decat oricand. Tinerii nostri beneficiaza de divertisment la cerere - prin console de jocuri, telefoane mobile, televizor si tablete. Într-o perioada în care copiii sunt lipiti permanent de mici ecrane, este mai greu ca niciodata sa gasesti modalitati de a face petrecerile de ziua de nastere interesante pentru toti cei implicati.

Petreceri cu personaje din cartea de povesti

Multi copii au acum sansa de a se îmbraca pentru Ziua Mondiala a Cartii. Ia aceasta idee si foloseste-o într-o petrecere de ziua de nastere tematica pe cartea sau filmul preferat al copilului tau. De exemplu, poate doresti sa organizezi o petrecere Harry Potter si sa atribui fiecarui copil un personaj. Planifica mancare si activitati în jurul temei si îi poti introduce pe toti copiii într-o lume fantastica de distractie pentru cateva ore.

Petreceri cu ciocolata

Va trebui sa o gazduiesti în bucatarie si sa le oferi copiilor îmbracaminte de protectie, dar o petrecere cu ciocolata este întotdeauna un succes masiv. Topeste niste ciocolata si lasa copiii sa foloseasca diferite decoratiuni si toppinguri pentru a-si crea propria cofetarie. Formele se întaresc foarte repede la frigider, timp în care poti servi mancarea. Desigur, vei avea nevoie de mopul cu aburi si echipamentul de curatare la îndemana pentru acesta, dar copiilor le va placea.

Un carnaval în curte

Poti aduce toata distractia carnavalului în casa ta cu un minim de tam-tam si cheltuieli. Împarte gradina în zone si dedica fiecareia o activitate captivanta. Printre jocurile pe care le poti organiza se numara minigolf, bowling în aer liber, gimnastica,  joc cu nisip si pictura. Amenajeaza niste tarabe de mancare improvizate, de la care copiii pot servi orice, de la floricele de porumb pana la vata de zahar. Poti sa cumperi decoratiuni frumoase de aici.

Vanatoarea de comori

Organizarea unei vanatori de comori este o modalitate excelenta de a te bucura de planificarea petrecerii. Ofera vanatorii o tema, piratii si printesele functioneaza întotdeauna bine, si alege care va fi descoperirea finala. Plaseaza indicii care duc la „comori” pentru o buna desfasurare. Fiecare etapa a procesului ar trebui sa aiba ca rezultat un premiu pentru echipa care descopera mai întai indiciul si ar trebui sa existe un mare premiu pentru echipa care finalizeaza vanatoarea.

Un home cinema

Indiferent daca folosesti un proiector sau un televizor mare, poti uimi copiii instaland un cinematograf în casa ta. Emite bilete, mai degraba decat invitatii, si ia-le la usa cand sosesc invitatii. Ofera tuturor niste bani de joc, pe care îi pot folosi pentru a „cumpara” floricele, bauturi si dulciuri de la un chiosc pe care l-ai amenajat în prealabil. Aranjeaza scaune confortabile în fata ecranului si creeaza un spatiu întunecat cand începe filmul. Cu mici pauze în timpul programului, poti obtine astfel petrecerea perfecta.

Tine minte ca nu trebuie sa te aventurezi în afara casei tale pentru a crea o petrecere de nastere pe care copilul tau nu o va uita niciodata!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Petrecere aniversara

Articole recomandate

Citeste si despre