4 motive minunate pentru a deveni mama la 30 de ani

/ / Modificat: 2019-05-30
4 motive minunate pentru a deveni mama la 30 de ani

 In general, majoritatea femeilor decid sa aiba primul copil dupa varsta de 20 de ani, pentru ca sunt tinere si sunt mai fertile. In schimb, altele decid sa amane aceasta etapa pana la 30 de ani, cand exista o mai mare stabilitate emotionala si economica.

Daca ai 30 de ani si inca nu te-ai decis daca vrei sa faci un copil, iata patru motive minunate pentru a deveni mama la aceasta varsta, potrivit profesorului Eduardo Zambrano, recunoscut la nivel international pentru cercetarea si consultarile sale legate de economia sociala si masurarea dezvoltarii umane.

1. Siguranta

La aceasta varsta ai mai multa incredere in tine si stabilitate emotionala. Aceste doua aspecte merg mana in mana cu maturitatea si situatia economica pe care o ai, deoarece esti perfect constienta ca este momentul potrivit pentru a concepe un copil.

2. Viata mai lunga

Un studiu realizat de Universitatea de Medicina din Boston a determinat ca femeile care au devenit mame la 30 de ani traiesc mai mult. Rezultatele se datoreaza variatiilor genetice. Studiul a aratat ca 60% dintre femei pot atinge aproape 100 de ani, daca nasc dupa 30 de ani.

3. Maturitate

Cand ajungi la 30 de ani, nivelul de maturitate nu mai este acelasi la fel ca la 20 de ani. Este foarte posibil sa fi terminat studiile, sa ai un loc de munca stabil sau sa fii propriul tau sef, sa ai un prieten sau un sot si o viata stabila. Dupa 30 de ani, mama are toate sansele sa beneficieze de o situatie economica solida.

4. Copii mai dezvoltati

Cercetatorii de la Scoala de Economie din Londra, dupa evaluarea a 18 mii de copii, au constatat ca micutii ai caror mame i-au nascut dupa varsta de 30 de ani au dezvoltat un vocabular mai larg la o varsta frageda si au obtinut scoruri mai mari de IQ comparativ cu copiii ale caror mame avea 20 de ani cand i-au adus pe lume.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Mama 30 de ani

Articole recomandate

Citeste si despre