Reguli pentru o comunicare reusita in cuplu

/ / Modificat: 2017-01-05
Reguli pentru o comunicare reusita in cuplu

Comunicarea in cuplu poate intampina multe obstacole, dar pentru o relatie sanatoasa trebuie sa cunosti cele mai importante reguli pentru a comunica cu partenerul.

Sinceritatea este un element foarte important al comunicarii cu partenerul, dar vei obtine cele mai bune rezultate atunci cand o insotesti de patru reguli simple.

Nu te pierde in detalii

Barbatii percep diferit vocea altor barbati de cea a femeilor, potrivit unui studiu publicat in jurnalul medical NeuroImage. Partenerul tau se concentreaza mai greu asupra vocii tale atunci cand tu te pierzi in detalii.

Usureaza-i munca folosind un limbaj care sa sublinieze partile importante din discutie.

Vorbeste-i fara foarte mult contact vizual

Atunci cand ai de discutat un subiect mai dificil, viitorul relatiei sau obligatiile lui, evita contactul vizual sustinut.

Cand ii privesti prea mult in ochi, barbatii tind sa sesizeze un conflict si pot raspunde agresiv sau evita complet discutia.

Ofera-i admiratia ta

Admiratia si respectul persoanei iubite sunt foarte importante pentru barbati si pot obtine mai usor bunavointa partenerului atunci cand il faci sa se simta apreciat.

Nu te zgarci cu laudele si fa-l sa se simta apreciat atunci cand ii adresezi o rugaminte.

Spune-i atunci cand vrei sa te descarci

Pentru ca primul lor instinct este sa caute o solutie, barbatii nu sunt intotdeauna receptivi la momentele in care tu vrei doar sa te descarci de problemele tale si sa fii ascultata cu atentie.

Explica-i inainte motivul pentru care ii povestesti problemele tale, pentru ca el sa nu interpreteze momentul ca pe o cerinta de ajutor si sa inceapa imediat sa caute o solutie care sa te ajute.

Autor: Teodora Gheorghe

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comunicare Cuplu Comunicare in cuplu Contact vizual Discutie Atentie

Articole recomandate

Citeste si despre