Trucuri pentru curatenie - amestecuri de ingrediente obisnuite care iti fac casa luna

/ / Modificat: 2018-02-19
Trucuri pentru curatenie - amestecuri de ingrediente obisnuite care iti fac casa luna

Nu doar produsele de curatenie din comert sunt eficiente! Ca sa ai casa curata, afla ca ai la indemna solutii de curatare obtinute din ingrediente pe care sigur le ai in dulapul din bucatarie si chiar si in frigider.

Aceste trucuri nu numai ca te vor ajuta sa cureti multe lucruri din casa, dar nici nu costa foarte mult!

Amestecuri din ingrediente obisnuite care iti fac casa luna

Aceste 4 amestecuri din ingrediente care se gasesc in orice gospodarie, iti vor face casa luna:

Otetul, bun pentru depunerile de calcar si petele de pe covor

Robinetul de la baie sau de la bucatarie nu mai are stralucire din cauza depunerilor de calcar? Foloseste otet alb, cu care imbibi o laveta. Acoperi robinetul cu laveta si lasi sa actioneze aproximativ o ora, dupa care freci bine cu un burete si clatesti cu apa.

Otetul poate fi utilizat si ca sa scapi de petele de pe covor. Intr-un bol pui putin detergent de spalat vasele, transparent, si putina apa calduta, apoi amesteci. Pui cate un pic din solutia obtinuta pe pata, dupa care incepi sa freci bine, cu ajutorul unei periute de dinti care sa aiba perii mai tari.

Zeama de lamaie si sare

Petele de pe vasele din cupru ies daca le cureti cu o solutie formata din zeama de la o lamaie si putina sare grunjoasa. Trebuie doar sa stergi vasul respectiv cu aceasta solutie. Zeama de lamaie o poti folosi si ca sa elimini petele de pe hainele deschise la culoare, chiar si de pe cele albe. Pui zeama pe locul respectiv, freci bine, dupa care pui haina la spalat.

Zeama de lamaie poate fi folosita si pentru a indeparta petele de vin de pe covor, dar si de pe haine. Pui putina sare peste pata, apoi zeama de lamaie si freci bine cu o periuta de dinti, dupa care speli.

Zeama de lamaie este eficienta si pentru a curata tocatoarele de petele ramase dupa ce ai curatat legume sau carne. Nu trebuie decat sa scurgi zeama pe tocator, fie ca acesta este din plastic sau din lemn, apoi freci bine.

Lamaia este buna si pentru indepartarea petelor de ceai sau cafea, in interiorul cestilor. Tai o lamaie pe jumtate, aplici sare pe ea, dupa care freci usor zona patata. La sfarsit clatesti cu apa calduta.

Pasta de dinti si bicarbonat de sodiu

Ti s-a intamplat, cu siguranta, sa pui un pahar ud direct pe masa, iar locul respectiv sa ramana patat. O astfel de pata poate fi indepartata daca folosesti un amestec obtinut dintr-un bob de pasta de dinti si putin bicarbonat de sodiu. Pui amestecul pe locul patat, dupa care stergi bine cu o discheta demachianta.

Pasta de dinti este utila si sa readuci stralucirea pierduta a bijuteriilor din argint. Ceea ce trebuie sa faci este doar sa aplici pasta pe bijuteria lipsita de stralucire, care a capatat si o culoare mai inchisa si sa freci timp de cateva minute cu o periuta de dinti cu peri moi. La sfarsit nu trebuie decat sa clatesti cu apa rece.

Otet din mere, pentru ferestre si oglinzi

Stiai ca ferestrele se pot curata si cu o solutie pe care o obtii din otet de mere? Intr-un bol pui o jumatate de cana de otet din mere si 4 cescute de apa calda. Pui solutia respectiva intr-o sticla cu pulverizator, apoi stropesti fereastra, dupa care incepi sa stergi. Poti folosi hartie de ziar.

Cu o solutie formata din otet si apa mai poti curata si oglinzile. Iar tigaile pline de grasime se curata mai usor daca pui si putin bicarbonat de sodiu in detergentul de curatat vase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Curatenie casa Curatenie corecta casa Trucuri curatenie

Articole recomandate

Citeste si despre