Simbolistica florilor intre mit si realitate

/ / Modificat: 2021-05-31
Simbolistica florilor intre mit si realitate

Se stie ca florile sunt unul dintre cele mai populare si utilizate simboluri din lume. Florile sunt adesea asociate cu dragostea, dar au si alte semnificatii. Unii oameni cred ca florile reprezinta lucruri diferite in functie de culoarea sau tipul lor.

Simbolismul florilor este un subiect complicat. Este dificil de identificat ce simbolizeaza exact fiecare floare, dar exista cateva teme generale care pot fi regasite in intreaga lume. De exemplu, in China oamenii ofera trandafiri rosii pentru a sporii fericirea si longevitatea. in India galbenelele portocalii reprezinta un simbol al victoriei zeului soare asupra intunericului si a spiritelor rele. Crinul alb, reprezinta puritatea si castitatea in cultura hindusilor. Penttru alte flori, exista un sens universal indiferent de cultura, un exemplu interesant este ca florile cu mai multe petale simbolizeaza adesea perfectiunea sau frumusetea.

Florile pot simboliza fericire, tristete, dragoste sau mandrie. Semnificatia din spatele unei flori gaseste raspuns de cele mai multe ori in ochiul privitorului.

Multi oameni folosesc florile ca modalitate de a trimite mesaje sau simboluri. in epoca victoriana, de exemplu, femeile isi ofereau reciproc buchete de flori cu intentia de a trimite un mesaj, trandafirii galbeni insemnau admiratie, iar trandafirii roz reprezentau dragostea. Rosul este adesea vazut ca o expresie de afectiune si respect, in timp ce albul inseamna puritate sau inocenta.

Timp de secole, florile au fost o reprezentare simbolica a iubirii. De asemenea, ele intruchipeaza ideea ca viata este frumoasa si ar trebui sarbatorita. Florile sunt adesea oferite ca un cadou pentru a arata sentimente precum bucuria sau fericirea fata de persoana care le primeste. Un barbat poate sa-i ofere sotiei sale flori pentru a sarbatori aniversarea lor, sau fara un motiv special, decat sa o faca sa zambeasca.

Cauti un mod de a-i arata persoanei iubite cat de mult inseamna pentru tine?

Stii ca merita ceva special, ceva care ii arata cat de mult inseamna pentru tine.

Un buchet de flori este modul perfect de a spune „te iubesc”. Florile sunt intotdeauna in sezon si pot fi livrate oriunde. Cu ajutorul florarie online Bloomeria, nu a fost niciodata mai usor sa comandati flori online. Cu o selectie exclusiva de buchete de flori, aranjamente florale sau cutii cu flori, care vor face orice femeie sa se simta speciala. Bloomeria iti ofera o colectie inedita de buchete de trandafiri rosii, buchete de trandafiri albi sau roz, flori si plante in ghiveci, flori de sezon si multe alte surprize.

aranjamente florale

Floraria Bloomeria ofera livrare in aceeasi zi in Bucuresti si Ilfov, iar floristii sai experimentati vor crea un aranjament personalizat care sa se potriveasca preferintelor tale incadrandu-se atat in stilul cat si bugetul alocat. Misiunea Bloomeria este sa ofere de fiecare data un serviciu exceptional clientilor sai, o experienta unica si de neuitat.

flori cadou

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre