Greseli pe care le faci cand vine vorba de curatenie

/ / Modificat: 2018-05-24
Greseli pe care le faci cand vine vorba de curatenie

Ziua de curatenie nu este neaparat preferata ta si in general, cand incepi sa faci curat in casa, ai impresia ca nu vei mai termina curand; faci acelasi lucru de fiecare data, aspiri, stergi praful, speli, dar nu esti niciodata multumita ca ai curatat in profunzime tot ce trebuia curatat.

10 greseli pe care le faci in timpul curateniei

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci cand vine vorba de curatenie si ce poti face in locul lor:

1. Neglijezi manerele

Atat tu, cat si restul familiei tale, atingeti de nenumarate ori pe zi clantele usilor, manerul frigiderului, al cuptorului cu microunde, al cuptorului, manerele mobilei de bucatarie si in acest fel microbii se imprastie mai usor; sterge aceste zone cu atentie, data viitoare cand faci curat.

2. Cureti mai intai podeaua

Incearca sa cureti intai blaturile de bucatarie, peretii si mobila, pentru ca podeaua ar trebui curatata ultima ca sa nu imprastii praful si alte reziduri ce cad de sus.

3. Uiti sa cureti obiectele cu care cureti

Mopul, carpele de praf, aspiratorul sunt accesorii de nadejde atunci cand faci curat, asa ca ai grija de ele. Sterge-le bine, inmoaie-le si spala-le cu apa, pentru a te asigura ca nu faci in casa cu niste accesorii de curatare murdare.

4. Stergi geamurile cand soarele straluceste

Nu o sa reusesti niciodata sa stergi geamurile impecabil, pentru ca detergentul de spalare a geamurilor pe care il folosesti se va usca rapid, lasandu-te cu urme pe geam; cel mai bun moment pentru a spala geamurile este fie cand este innorat, fie dupa amiaza tarziu cand soarele nu mai este la fel de puternic.

5. Uiti de scurgeri

Bacteriile se aduna sub opritorul de apa de la chiuveta, asa ca nu ezita sa cureti cat mai des scurgerile pentru a distruge microbii care se ascund acolo.

6. Telecomenzile

Atunci cand ai copii, telecomanda televizorului este un accesoriu des utilizat in casa; copiii o vor butona folosindu-si degetele lipicioase, dupa ce au mancat desertul de la bunica, asa ca ai grija sa stergi cu atentie telecomenzile.

7. Uiti de obiectele de iluminat

Lampadarul tau preferat, la care citesti seara, cand ai o clipa de ragaz, sau candelabrul metalic din sufragerie au si ele nevoie sa fie sterse sau aspirate, asa ca nu uita de ele data viitoare cand faci curat in casa.

8. Plinta

Plinta este acolo cu un scop, sa protejeze partea inferioara a peretilor, asa ca pastreaz-o curata, stergand-o si pe ea atunci cand stergi pe jos.

9. Locurile mai greu accesibile, sau care nu se vad

Sigur, ai aspirat sub pat, dar nu uita sa o faci si in spatele tabliei de la pat; este mai usor si mai comod sa neglijezi zonele greu accesibile sau ascunse, involuntar, asa ca inainte sa iesi din camera asigura-te ca ai curatat fiecare cotlon.

10. Intrerupatoarele si prizele

La fel ca in cazul telecomenzilor, intrerupatoarele din casa sunt des utilizate si pot purta urme de degetele mancacioase, sterge-le bine si daca tot faci asta, curata si rama prizelor de praf.

Daca rutina curateniei saptamanale este o povara pentru tine, inainte de a incepe sa faci curat in casa, propune-ti o recompensa la finalizare: o baie cu spuma, un pahar de vin, un tratament cosmetic, putin timp pentru tine. Si inca ceva, asculta muzica in timp ce faci curat, pentru a te bine dispune!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Curatenie Curatenie casa Curatenie corecta casa

Articole recomandate

Citeste si despre