De ce sa cumperi un uscator de rufe

/ / Modificat: 2021-02-18
De ce sa cumperi un uscator de rufe

Desi nu este esential, un uscator de rufe este o mana cereasca daca ai o familie numeroasa care are nevoie de multe haine spalate si curate in fiecare saptamana sau daca nu ai spatiu pentru a spala si usca multe haine.

Majoritatea modelelor de uscator rufe au, de asemenea, cea mai recenta tehnologie cu senzori. Acesti senzori, gasiti in interiorul tamburului, detecteaza cantitatea de umiditate din tambur si adapteaza automat programul si lungimea ciclului de uscare pe baza citirii senzorului. Senzorii ajuta la reducerea timpilor de uscare, oferind o eficienta energetica mai mare si economisind timp.

Inainte de a cumpara un uscator rufe nou

Gandeste-te unde va sta uscatorul de rufe. Nu trebuie sa fie in bucatarie, ar putea fi asezat in baie, spalatorie sau chiar intr-o camera de rezerva. Asigura-te ca acea camera este bine ventilata.

Uscatoare independente: Un uscator rufe independent  ofera cea mai mare flexibilitate daca vrei sa ai optiunea de a-l muta dintr-o locatie in alta. Dimensiunile standard ar trebui sa se potriveasca sub majoritatea blaturilor de bucatarie la o inaltime de 85 cm si o latime si adancime de 60 cm.

Uscatoare integrate: Un uscator rufe integrat este proiectat pentru a fi instalat intr-o unitate de bucatarie si ascuns in spatele unei usi care se potriveste cu celelalte dulapuri. Acest tip poate fi mai scump si usor mai mic decat uscatoarele independente, cu aceeasi inaltime si latime cu cele independente, dar mai putin adanci, de numai 53 cm.

Uscatoare semi-integrate: Acestea pot costa, de asemenea, mai mult decat modelele independente. Panoul de control este vizibil, in timp ce tamburul uscatorului este ascuns in spatele unei usi. Vei avea nevoie de un panou de usa de la furnizorul mobilei de bucatarie pentru a se potrivi cu dulapurile de bucatarie.

Dimensiunea tamburului

Un uscator rufe de mare capacitate este cea mai eficienta modalitate pentru a-ti usca hainele din punct de vedere al consumului de energie, deoarece hainele tind sa se usuce in mai putin timp decat folosind un uscator rufe mai mic sau compact. In general, capacitatea pentru un uscator rufe obisnuit independent variaza de la 7 kg la 10 kg. Acest lucru echivaleaza aproximativ cu urmatoarele:

7 kg: 35 de tricouri / plapuma dubla. Cel mai bun pentru familiile mici

8 kg: 40 de tricouri / plapuma mare. Cel mai bun pentru familiile mijlocii

9 kg: 45 de tricouri / plapuma de vara King. Cel mai bun pentru familiile numeroase

10kg: 50 de tricouri / plapuma de iarna King. Cel mai bun pentru familiile numeroase

Tehnologia senzorilor

Uscatoarele au fost vazute intotdeauna ca aparate care consuma multa energie. Brandurile care le fabrica au incercat sa solutioneze acest lucru prin crearea de senzori. Acesti senzori monitorizeaza umiditatea din tambur pe tot parcursul ciclului si opresc uscatorul imediat ce rufele sunt uscate, economisind timp si bani. In timp ce un uscator rufe cu senzori este in general mai scump, marele avantaj  atunci cand functioneaza bine acesta ar trebui sa te ajute sa economisesti pe termen lung costurile de functionare.

Uscatoare manuale si temporizate

Acestea sunt, in general, mai ieftine decat uscatoarele cu senzori, dar va trebui sa programezi singur aparatul si este posibil sa constati ca uscarea hainelor dureaza mai mult decat este necesar. Uscarea excesiva poate adauga costuri suplimentare la facturile de energie si iti poate deteriora hainele.



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre