De ce sa alegi un pat Montessori pentru copilul tau?

/ / Modificat: 2021-07-22
De ce sa alegi un pat Montessori pentru copilul tau?

Patul copilului tau este unul dintre cele mai importante lucruri: este cuibul in care se odihneste noapte de noapte. Ba chiar si ziua. Asadar, acesta trebuie sa ii ofere protectie si confort. Este clar ca un somn de calitate se poate obtine numai intr-un pat de calitate. Un pat Montessori raspunde acestei nevoi. Si ofera si ceva in plus.

De ce este cea mai potrivita alegere un pat Montessori?

 Paturile acestea sunt frumoase in simplitatea si minimalismul lor; nu incape indoiala. Insa ceea ce conteaza cu adevarat este ca sunt de buna calitate si foarte practice!

 *Sunt din lemn

Paturile Montessori fabricate din 100% lemn natural. Fiecare dintre ele este lucrat manual, din materiale prime alese cu mare atentie, cu accent pe sustenabilitate.

*Poti alege lemnul

Lemn de cires, lemn de tei, alt tip de lemn – poti alege, daca ne spui din timp ce fel de lemn iti doresti.

*Poti alege culoarea

Poti opta pentru culoarea naturala a lemnului sau poti cere ca patul sa fie vopsit alb, roz, gri etc. Toate vopselele disponibile sunt unele pe baza de apa.

*Sunt confortabile

Camera copilului reprezinta  sau, iar patul este centrul acestui univers. Daca alegi bine, patul poate fi un pat 2 in 1: atat loc de odihna, cat si loc de joaca.

*Ofera un spatiu creativ

Aceste paturi ofera un spatiu creativ copilului tau: urmeaza principiile educationale Montessori si sustin formarea independentei celui mic.

Asadar, un pat simplu, fabricat in baza principiilor Montessori, este cea mai buna alegere pe care o poti face. Te ajutam cu sugestii pentru a gasi varianta optima pentru familia ta!

Cum sa alegi patul potrivit? Ce trebuie luat in calcul atunci cand vrei sa iei o decizie?

Pat Montessori

 1. Un pat standard sau unul in forma de casuta?

 Paturile-casuta sunt, fara indoiala, trendul anului 2021. Sunt foarte frumoase, iar unul dintre motivele pentru care parintii le adora, este ca sunt foarte decorative. Pentru un efect cu adevarat wow, casutei i se poate adauga si o fereastra sau... un horn.

2. La doi copii: un pat dublu sau unul cu etaj?

Patul dublu este o alegere excelenta pentru familiile cu doi copii, mai ales ca in acest caz, sub pat intra mai multe sertare decat la unul simplu. Daca este suficient loc in camera, chiar si patul dublu poate fi unul in forma de casuta, cu acoperis. Va atrage toate privirile, iar copiii il vor adora! Vor simti ca au o casuta, un cuib in care fiecare are „camera” lui. Sunt paturi comode, care asigura si un loc excelent pentru joaca.

Daca nu ai suficient loc la dispozitie pentru a amplasa in camera un pat dublu, o optiune poate fi patul cu etaj. Chiar si acesta poate fi realizat sub forma de casuta! Atentie, dormitul la etaj este posibil numai de la varsta de 8+ ani.

3. Ce dimensiuni sa aiba patul?

BABUR.ro asigura diferite dimensiuni pentru paturile Montessori, in functie de varsta. Fii fara griji: iti putem asigura marimea potrivita pentru varsta copilului tau. Te vom ajuta sa alegi corect, nu trebuie sa faci research. Intreaba-ne doar, iar noi te vom ghida!

Pat Montessori

4. Cu ce fel de protectie sa vina patul?

Stim ca siguranta copilului tau se afla pe primul loc. De aceea, barierele pentru protectie nu lipsesc de pe niciun pat, insa unele au bariere mai inalte. Alege in functie de nevoile copilului tau. Nu uita: suntem aici ca sa te ajutam, intreaba-ne si te vom ghida si in aceasta privinta.

5. Cu sertare sau fara?

Sertarele de depozitare sunt foarte utile, dar nu sunt mereu necesare. In functie de ce alte obiecte de mobilier ai mai ales pentru camera celui mic, poti sa ne ceri sau nu sertare. Daca iti doresti sertare, trebuie sa stii ca acestea sunt dotate cu rotite (nu au sine) si ca au doua compartimente. Ca exemplu, intr-un sertar poti pune lenjeria de pat, in celalalt, jucarii.

6. Cu raft pentru carti sau fara?

Unele modele de paturi Montessori dispun si de rafturi pentru carti, ceea ce inseamna ca ne va fi mai usor sa il facem pe cel mic sa iubeasca lectura. Cartile fiind aproape, copilului ii va fi usor sa aleaga singur, seara de seara, cartea din care doreste sa ii citesti o poveste inainte de culcare.

Nu trebuie sa va faceti griji in privinta montajului! Patul se livreaza partial montat, iar asamblarea completa nu este deloc dificila.

Pat Montessori

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Amenajare camera Montessori Patut copii Camera copii

Articole recomandate

Citeste si despre