Cum sa cureti casa dupa cineva care a fost bolnav

/ / Modificat: 2018-11-20
Cum sa cureti casa dupa cineva care a fost bolnav

Imediat dupa ce un copil trece de episodul de gripa, un altul incepe sa stranute si sa tuseasca! Si urmatorul lucru pe care il stii, este ca toata lumea de-acasa este bolnava. Pentru a evita sa se ia raceala si gripa de la unul la altul, este necesar sa-ti ridici manecile si sa faci o curatenie generala.

1. Alege corect produsele si instrumentele de curatare si dezinfectare.

Uita-te la instrumentele de curatare. Sunt curate? Lavetele, buretii si mopurile cu germeni ii vor raspandi pe toate suprafetele cand vei face curat, spune profesorul Sally Bloomfield, de la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala.

Si cel mai important este sa folosesti dezinfectanti mai ales in locurile unde sta copilul.

Otetul, uleiul de arbore de ceai si alti agenti de curatare "naturali" nu sunt cea mai buna optiune atunci cand vrei sa elimini virusul gripal din casa ta. Ei nu pot ucide bacterii si virusuri cum ar fi norovirus sau stafilococ.

2. Curata si dezinfecteaza

Distrugerea germenilor care cauzeaza boala este un proces in doua etape. Trebuie mai intai sa cureti si apoi sa dezinfectezi. Curatarea este atunci cand elimini murdaria de pe o suprafata (cum ar fi masa sau podeaua) cu sapun si apa. Nu ucide germenii, ci doar spala, eliminand pana la 98% din bacterii si 93% din virusuri, conform EPA.

Pentru a-ti scapa casa de bacteriile ramase (dure) si germeni, trebuie sa dezinfectezi. Dezinfectarea ucide efectiv germenii cu ajutorul produselor chimice. Cu toate acestea, ele nu elimina neaparat murdaria si cele mai multe necesita o suprafata curata pentru a fi eficiente la uciderea germenilor.

"Curatarea trebuie facuta inainte de dezinfectare, deoarece germenii se pot ascunde sub murdarie si resturi, in cazul in care nu sunt ucisi de un dezinfectant," potrivit EPA.

Academia Americana de Pediatrie (APA) noteaza ca, desi dezinfectantele si substantele chimice sunt esentiale pentru controlul raspandirii bolilor, trebuie sa se aiba grija, deoarece sunt periculoase pentru copii. Citeste cu atentie instructiunile produsului inainte de a utiliza si a pastra la indemana copiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Casa Casa sanatoasa Curatenie Curatenie casa

Articole recomandate

Citeste si despre