Cum sa alegi tablourile si decoratiunile de perete potrivite pentru dormitorul copilului?

/ / Modificat: 2021-12-27
Cum sa alegi tablourile si decoratiunile de perete potrivite pentru dormitorul copilului?

Exista mai multe tipuri de tablouri si decoratiuni cu care puteti decora peretii camerei copilului.

Decorarea dormitorului unui copil este un mod usor si distractiv de a le personaliza spatiul personal. Exista mai multe tipuri de tablouri si decoratiuni cu care le puteti decora peretii camerei. Aici sunt cateva dintre ele:

Picturi pe panza

Picturile pe panza sunt o alegere excelenta pentru dormitorul oricarui copil. De la picturi cu animale pana la cele cu masini, acest tip de tablouri iese cu adevarat în evidenta.

Tablouri sau poze înramate

Tablourile înramate sunt mai traditionale fata de picturile pe panza. Ramele din lemn, fie naturale sau vopsite în alb tind sa se potriveasca cu majoritatea decorurilor dintr-o camera, însa ati putea opta si pentru rame viu colorate.

Abtibilduri si tapete autocolante

Abtibildurile de buna calitate sunt o alegere minunata pentru camera copilului dvs., deoarece pot fi îndepartate usor. Ele pot fi o modalitate rentabila de a schimba decorul dormitorului copilului dvs. fara a cheltui mult timp si bani. Puteti opta pentru abtibilduri de diverse dimensiuni, de la mici la mari sau puteti alege un tapet pentru dormitor care sa se potriveasca cu decorul din camera.

Masurator pentru înaltime

Practice si decorative, masuratoarele pentru înaltime sunt adesea folosite ca obiect de decor pentru dormitorul copiilor. Avand în vedere ca un masurator pentru înaltime poate fi folosit mai multi ani, încercati sa alegeti teme neutre pentru acest obiect de decor, astfel încat sa fie potrivit si pentru un copil ajuns la varsta adolescentei.

Litere

Puteti alege o litera mare care sa reprezinte initiala numelui copilului dvs. pe care sa o agatati undeva pe perete sau puteti opta pentru un set de litere cu care sa-i „scrieti” numele complet pe perete.

Pentru ca dormitorul copilului sa fie armonios, este esential ca tablourile sau decoratiunile de perete, sa fie potrivite cu decorul camerei. În continuare va vom prezenta cateva aspecte pe care trebuie sa le luati în considerare cand alegeti un tablou pentru camera copilului.

  • Decorul tematic

Daca dormitorul copilului are o tema distincta, cum ar fi printese, spatiu cosmic sau ceva din natura, este o idee buna sa cautati tablouri pentru copii care sa prezinte obiecte, animale sau personaje care au legatura cu tematica decorului din dormitor.

  • Culoarea

Atunci cand alegeti un tablou, este important sa tineti cont de culoarea peretilor, a asternuturilor, mobilierului si perdelelor. Va sugeram sa va concentrati fie pe culoarea imaginii în sine sau pe culoarea ramei.

  • Stilul general al camerei

Dormitoarele pentru copii pot avea fie un stil modern sau unul traditional. Daca dormitorul copilului dvs. este decorat într-un stil modern, va recomandam sa optati pentru tablouri cu imagini abstracte în culori stralucitoare. Mai puteti alege picturi pe panza pe diferite teme, litere mari în nuante metalice pentru perete sau abtibilduri care sa prezinte diverse scene sau imagini realiste sau imaginare. Daca dormitorul copilului dvs. este mai mult unul traditional, puteti opta pentru un masurator pentru înaltime pe care sa-l lipiti pe perete. De asemenea, albastru si rozul sunt culori traditionale cand vine vorba de decorarea camerei celor mici. Tablourile înramate sunt excelente pentru camerele în stil traditional. Ramele din lemn, albe sau aurite se potrivesc de minune pentru astfel de dormitoare, indiferent de tematica picturii.

  • Desenele copilului dvs.

O idee interesanta si care nu va costa practic nimic, este sa folositi drept obiecte de decor sau tablouri, desenele propriului copil. Puteti chiar sa le înramati pentru a adauga un aer de eleganta creatiilor copilului dvs.

  • Ilustratii din cartile preferate

O alta modalitate de a decora peretii, este sa înramati imaginile din cartile preferate ale copilului dvs. Puteti folosi si ilustratii din benzile desenate, ceea ce va da un aspect usor modern dormitorului.

  • Postere

Daca copilul este un pic mai mare, îi puteti personaliza camera cu ajutorul posterelor cu vedete sau personaje din filme si carti. O alta sugestie ar fi sa imprimati picturi celebre care sa serveasca drept postere.

  • Tabla de scris

Pana si o tabla de scris cu creta sau markerul poate fi o idee originala pentru decorarea peretilor unui dormitor pentru copii. Acest obiect este foarte util, pentru ca îl va stimula pe copil sa-si foloseasca creativitatea prin faptul ca va fi tentat sa deseneze pe ea ceva nou în fiecare zi.

Pe final, recomandarea noastra este sa va încurajati copiii sa se implice în alegerea unui tablou sau obiect de decor pentru perete, pentru ca este camera lor, la urma urmei, si este important ca aceasta sa reflecte preferintele lor.

Articole recomandate

Citeste si despre