Cum poti transforma o incapere goala in camera perfecta pentru copil? 3 idei simple de pus in aplicare

/ / Modificat: 2021-09-23
Cum poti transforma o incapere goala in camera perfecta pentru copil? 3 idei simple de pus in aplicare

Ceea ce isi doresc parintii pentru copilul lor este o camera confortabila, primitoare si vesela. Camera de copil trebuie amenajata in asa fel incat sa ofere tot confortul necesar, sa asigure un somn odihnitor si sa sprijine cresterea si dezvoltarea copilului.

Sunt foarte multe modalitati prin care puteti amenaja o camera in care copilul sa doarma bine, sa se joace, sa invete si sa isi invite prietenii pentru ore in sir de distractie.

Inviorati peretii cu tablite si tapet temporar

Primul pas catre o camera curata si dezinfectata, pregatita chiar si pentru primirea unui nou-nascut, implica pereti curati, proaspeti varuiti. Iar daca peretii goi vi se par plictisitori, atunci puteti folosi tablite cu mesaje motivante, care sa va incurajeze micutul sau sa ii spuna bun-venit pe lume. La fel de bine, puteti crea un perete de accent folosind tapet temporar. Spre deosebire de vopsea, tapetul temporar este usor de aplicat si este disponibil intr-o varietate de modele. Partea si mai buna este ca tapetul temporar nu deterioreaza peretii atunci cand il dezlipiti si chiar il puteti reutiliza de mai multe ori. Daca sunteti in cautarea unei metode si mai simple de inviorare a peretilor, atunci optati pentru un sablon. Puteti sablona un singur perete si veti obtine o camera de copil superba, mai ales ca in prezent sunt nenumarate modele de sabloane de diferite dimensiuni si puteti folosi vopsele pe baza de apa, complet non-toxice.

Sporiti frumusetea camerei cu perdele potrivite

Pentru un somn odihnitor atat la amiaza, cat si in timpul noptii, aveti nevoie de draperii si perdele. In functie de amenajarea dorita, puteti opta pentru diferite culori si modele, dar in general, cele mai potrivite sunt perdelele si draperiile in culori neutre. Materialele sunt iarasi importante. O perdea din in sau din bumbac subtire este excelenta, permitand soarelui sa patrunda in camera, insa draperia este cel mai bine sa fie inchisa la culoare sau blackout.

Covorul este nelipsit din camera copilului

La fel ca in cazul draperiilor si perdelelor, covorul trebuie ales intr-o culoare odihnitoare, iar materialul trebuie sa fie de buna calitate. Cel mai usor de intretinut si de spalat este covorul din bumbac, cu fir scurt, insa acesta este un covor subtire, de vara. Pentru mers de-a busilea si pentru joaca distractiva pe podea, optati pentru un covor gros, cu fir lung, avand grija sa il aspirati frecvent. Un covor gros nu doar ca adauga frumusete si volum camerei, dar totodata sporeste confortul termic si fonic.

Sursa de imagine:
Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copilului Camera copii Camera copil

Articole recomandate

Citeste si despre