Cele mai murdare locuri din casa ta

/ / Modificat: 2018-02-21
Cele mai murdare locuri din casa ta

Locuinta ta poate ascunde numeroase locuri murdare. Chiar daca faci curatenie des, exista locuri in casa pline de bacterii care iti pot pune in pericol sanatatea ta si a familiei. Alimentele varsate pe jos, rufele murdare sau petele pot fi usor observate, insa exista obiecte in casa care ascund microbi, insa nu te-ai fi gandit niciodata la ele.

Iata care sunt cele mai murdare si pline de bacterii locuri din orice casa:

Bucataria, cel mai periculos loc din casa

Bucataria este una dintre cele mai aglomerate incaperi din locuinta si, de asemenea, cea mai murdara. Potrivit specialistilor si studiilor realizate de-a lungul timpului, bucataria este locul cel mai murdar din casa. Este plina de bacterii foarte periculoase, precum E. Coli.

In bucataria unde servim masa zi de zi se regasesc toate elementele ce pot incuraja si stimula cresterea bacteriilor: caldura, umiditatea si alimentele la discretie. Totodata, alimentele pe care le aducem in bucatarie, precum carnea bruta, fructele si legumele nespalate, pot amplifica germenii.

Zonele pe care trebuie sa insisti cu curatenia in bucatarie sunt chiuveta, blaturile, frigiderul si electrocasnicele mici.

Bacteriile din baie

Dupa fiecare utilizare, in baie raman tot felul de bacterii. Pentru a te asigura ca ai o baie curata mereu, trebuie sa acorzi o atentie sporita curateniei si dezinfectarii corecte. Sterge in primul rand foarte bine intrerupatoarele de lumina, manerele usilor si robinetilor.

Pastreaza in baie, ca sa ai mereu la indemana, servetele dezinfectante de unica folosinta pentru o curatare zilnica mult mai usoara.

Mare atentie! Prosoapele de baie si covorasele trebuie spalate in fiecare saptamana cu apa fierbinte si lasate sa se usuce complet. Prosoapele pentru maini trebuie schimbate de mai multe ori pe saptamana.

Chiuvetele trebuie sterse zilnic cu dezinfectant. La fel si suporturile pentru periute sau paharele.

Cand faci curatenie in baie, nu uita sa stergi cu dezinfectant si suprafetele plane din apropierea vasului de toaleta.

Telecomenzile, un focar de infectii

Fie ca este vorba de camera de zi sau dormitor, electrocasnicele, telecomenzile si jocurile trebuie curatate la cateva zile cu dezinfectant. Gandeste-te de cate ori atingi aceste lucruri! Ai tot timpul mainile curate? Cu siguranta nu!

Telefoanele mobile, telecomenzile, tastaturile sau orice alt gadget pe care il folosesti zilnic reprezinta o sursa de bacterii care pot produce infectii. De exemplu, daca cineva din casa este racit, acestea ar trebui curatate dupa fiecare utilizare.

Nu uita nici de cheile pe care le folosesti zilnic. Si ele sunt o sursa de infectii!

Tapiteria si covoarele 

Un alt teren propice reproducerii si inmultirii bacteriilor este tapiteria sau covoarele. Textilele sunt expuse microbilor si virusilor atunci cand stranutam sau le atingem cu mainile nespalate. De asemenea, daca ai animale de companie in casa acestea pot lasa mizerie si par pe obiectele din casa, in special pe covoare sau pe pardoseala. Multe tipuri de bacterii pot trai cateva zile pe aceste suprafete.

Este recomandat ca saptamanal sa cureti suprafetele tapitate, sa le aspiri si sa le cureti cu un produs dezinfectant special.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Locuri microbi copii Curatenie casa Sanatate familie

Articole recomandate

Citeste si despre