Ce efecte poate avea o canapea buna asupra sanatatii dvs.

/ / Modificat: 2021-03-29
Ce efecte poate avea o canapea buna asupra sanatatii dvs.

O piesa de mobilier bun aduce intotdeauna bucurie si confort celui care o foloseste. O canapea sau un coltar este probabil cea mai importanta investitie pe care o veti face pentru camera dumneavoastra de zi si pe care probabil o veti avea timp de cateva decenii.

Ori de cate ori oamenii cumpara canapele sau coltare de living, acestia se gandesc intotdeauna la cat de bine s-ar potrivi in casele lor. Uneori avem tendinta de a privi cat de bine arata canapeaua si uitam ca trebuie sa ne asiguram ca aceasta piesa sa fie si confortabila. A gasi ceea ce este mai bine pentru tine este intotdeauna o provocare si cu totii avem tendinta de a echivala confortul cu experienta semnificativa, stralucitoare.

Exista cateva criterii pe care trebuie sa le luam in considerare atunci cand cumparam o canapea sau un coltar si ar trebui sa fim constienti de acest lucru. Calitatea este cel mai important lucru de luat in considerare si aceasta nu trebuie compromisa.

Ar trebui sa se potriveasca sufrageriei. Atunci cand cumparam o canapea noua, trebuie sa consideram ca este potrivita pentru toata lumea. Cand spunem „potrivita”, trebuie sa luam in considerare toti membrii familiei. Canapeaua ideala trebuie sa va poata sprijini in mod adecvat. Cand trageti un pui de somn, ar trebui sa fie suficient de lunga pentru a va permite sa dormiti confortabil.

Verificati pernele. Fiecare canapea trebuie sa aiba o perna buna. Acesta trebuie umpluta cu materiale adecvate, cum ar fi puf. Apasati pe ea si lasati-o sa isi revina - o perna de calitate isi recapata forma, iar acesta este un bun indicator ca ati ales o canapea de calitate. Perna care ramane asa atunci cand este apasata in jos va fi aplatizata in cel mai scurt timp si probabil ca aceasta nu va arata bine in camera dvs. de zi.

Verificati tapiteria. Tapiteria este adesea primul lucru pe care il observam, datorita atractiei sale vizuale. Ochii dvs. nu vor surprinde modele sau dungi inegale, dar atunci cand vedeti modele de acest fel, va puteti gandi ca ceva nu este corect sau lipseste. Cand exista nasturi, verificati daca sunt slabiti, deoarece acestia vor cadea imediat.

Concentrati-va asupra tesaturii. Tesatura are intotdeauna un impact in camera dvs. si trebuie aleasa cu atentie pentru a se potrivi cu tema livingului. Alegerea unui material natural se poate estompa in lumina puternica a soarelui. O tesatura sintetica va fi cea mai buna alegere pentru canapelele care sunt plasate langa o fereastra.

Masurati dimensiunile. Acesta este cel mai important lucru de luat in considerare. Cand cumparati o canapea, asigurati-va ca masurati dimensiunea maxima a canapelei, pentru a va asigura ca se potriveste spatiului dvs. Verificati dimensiunile usilor si scarilor, pentru a vedea daca puteti trece de ele cu canapeaua, odata livrata. Pentru unele canapele sau coltare de sufragerie , picioarele pot fi desurubate si scoase pentru a usura livrarea. Si, in unele cazuri, usa din casa poate fi scoasa din balamale pentru a mari deschiderea si a introduce o canapea mai mare.

Cum va sprijina o canapea starea generala de sanatate

Canapelele pot fi aliatul tau dupa o zi lunga de munca sau cand te simti stresat. Este, de asemenea, insotitorul tau, pe masura ce te deconectezi de la locul de munca cu un film sau un serial. Exista o multime de factori prin care canapele noastre ne ajuta sa ne recuperam de durere si ne imbunatatesc starea generala de sanatate.

Unul dintre principalele motive care afecteaza sanatatea noastra generala este anxietatea. Anxietatea vine intr-o forma diferita pentru fiecare dintre noi si ar putea fi din cauza cantitatii excesive de cofeina, lipsa exercitiilor fizice, sau respiratia slabita, printre altele. Aceste lucruri ne pot provoca si mai multa agitatie si anxietate.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le facem este sa ne relaxam. Culcatul in materiale moi poate ajuta la reducerea stresului si la scaderea anxietatii, conform studiilor. Unele cercetari arata, de asemenea, ca, atunci cand suntem intr-o dispozitie negativa, avem tendinta de a cauta atingerea materna sau afiliata. Atingerea atenueaza stresul, efectele adverse si induce sentimente intense de placere.

Se crede ca simplul stat culcat pe o canapea sau pe un coltar cu o tesatura moale  poate ajuta la calmarea anxietatii. Cele mai bune rezultate se obtin de la o canapea mai mica, ce poate fi ocupata doar de 2 sau 3 persoane. Datorita dimensiunilor mai mici, aceste canapele se pot incadra in aproape orice spatiu din casa, sufrageria, dormitorul si chiar holul tau. Sunt functionale si ofera un mediu intim pentru un maraton TV / film cu partenerul/a tau/ta.

O alta optiune buna este o canapea gonflabila. Canapeaua moderna este astazi  iesita in calea modelelor gonflabile care sunt folosite pentru activitati in aer liber. Acestea sunt utilizate in mod obisnuit in plaja sau piscine, in scopuri de relaxare, deoarece acest lucru este menit sa fie facut in nisip si soare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre