Ai nevoie de un aspirator robot pentru casa ta? Avantajele si dezavantajele utilizarii acestuia

/ / Modificat: 2021-02-26
Ai nevoie de un aspirator robot pentru casa ta? Avantajele si dezavantajele utilizarii acestuia

Cand vine vorba de curatarea temeinica a spatiilor locuintei si indepartarea resturilor de praf care se acumuleaza, una dintre metodele pe care le folosim de obicei este aspiratorul.

Datorita progreselor tehnologice, aspiratoarele robot au devenit unele dintre cele mai populare produse, astfel incat pretul lor a scazut considerabil si sunt mai accesibile populatiei. Sunt practice, la moda si economisesc timp.

Care sunt avantajele unui aspirator robot?

Unul dintre marile avantaje ale acestor dispozitive este ca acestea ajuta la mentinerea curateniei casei fara a investi mult timp sau efort. De fapt, sunt ideale pentru cei care nu au suficient timp in timpul zilei pentru a matura sau a da cu mopul.

Aspirator robot - oferte (eMAG)

Doar activati un buton sau programul de curatare din aplicatia mobila si robotul incepe sa indeparteze murdaria. Majoritatea modelelor au aplicatii care va permit sa selectati puterea si sa programati activarea acestuia la un anumit moment. In acest fel, puteti lucra, gati sau pur si simplu sa urmariti un film in timp ce robotul aspira, matura, curata si chiar indeparteaza parul animalelor de companie.

Una dintre greselile pe care le facem de obicei este sa ridicam praful prin datul cu matura, raspandind astfel particulele in restul casei. In acest caz, aspiratoarele robot colecteaza eficient murdaria si, de asemenea, folosesc mai putina energie decat aspiratoarele conventionale. In cele din urma, acestea sunt destul de usor de utilizat, ocupa putin spatiu si sunt capabile sa curate toate tipurile de suprafete.

Si dezavantajele?

Unul dintre cele mai negative aspecte este ca achizitia unui aspirator robot necesita de obicei o investitie mai mare. Este adevarat ca exista modele accesibile pe piata, dar exista aparate mai ieftine precum aspiratoarele traditionale. Cu toate acestea, economisirea energiei atunci cand se utilizeaza un robot poate fi un avantaj pe termen lung.

Pe de alta parte, ca si in cazul oricarui alt dispozitiv de curatare, are nevoie de intretinere regulata. Filtrul trebuie schimbat si rezervorul de murdarie golit din cand in cand. A avea aceste dispozitive in casa nu inseamna ca locuinta nu mai trebuie curatata si altfel, deoarece aspiratoarele robot uneori nu ajung pe toate suprafetele sau colturile. In plus, se pot bloca daca nu sunt capabile sa evite un obstacol.

Cum sa alegi cel mai potrivit aspirator robot?

Alegerea unui aspirator robot devine la fel de complicata ca alegerea unui mobil. Exista multe modele si pare ca toate sunt la fel, dar nu e asa.

Cel mai mare avantaj dintre toate este versatilitatea tuturor acestor dispozitive, deoarece nu conteaza dimensiunea casei pe care o avem sau tipul de pardoseala, exista un aspirator robot care se adapteaza gusturilor noastre.

Dimensiunea casei este esentiala atunci cand alegeti un robot aspirator. Este factorul care marcheaza autonomia robotului. Confruntat cu doi roboti care au aceleasi caracteristici, poate fi o risipa de bani alegerea celui care are doua ore de autonomie fata de cel care are o ora daca acesta din urma garanteaza ca, in acel timp, poate curata intregul spatiu al casei.

Timpul de incarcare este de obicei de aproximativ doua ore si, pe langa autonomie, trebuie sa tinem cont daca este sau nu un aspirator robot „inteligent”.

Aspiratoare – oferte, reviews

Important este sa stiti daca robotul are sau nu un senzor de murdarie. Daca are, iar pretul se incadreaza in buget, ar trebui sa il luati in considerare, deoarece modelul respectiv va fi mai eficient decat altul care nu il are.

Un alt element important atunci cand alegeti un robot aspirator este tipul de perie folosit. Exista doua tipuri de roboti, cei care au peria centrala, sunt versatili si au o rola mare in partea centrala care aspira ceea ce ii trimit lamele si cei care au doua lame pe laterale si o duza care aspira sunt cele mai bune pentru covoarele cu fir lung.

Articole recomandate

Citeste si despre