5 aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte de a folosi un aragaz recent achizitionat

/ / Modificat: 2021-05-20
5 aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte de a folosi un aragaz recent achizitionat

Achizitionarea unui nou aragaz vine la pachet cu foarte mult entuziasm, mai ales daca obisnuiesti sa gatesti in mod frecvent. Prin urmare, cel mai probabil vei astepta cu nerabdare sa incerci aragazul recent achizitionat, pentru a-i descoperi performantele.

Ei bine, iti recomandam sa nu te grabesti deoarece exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte de a folosi un aragaz nou. Despre acestea vom vorbi si noi in randurile urmatoare. Iata  care sunt cele 5 aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte de a folosi un aragaz nou:

1. Curata-l cat mai bine

Te poti gandi ca un aragaz nou este perfect curat, asa ca nu ai nici un motiv sa te apuci sa il speli inainte de prima folosire. Ei bine, iti recomandam sa nu te grabesti si sa iti cureti aragazul folosind apa calda si detergent pentru a-i curata nu numai plita si cuptorul, ci intreaga suprafata.

Nu cunosti conditiile in care a fost depozitate si transportat noul tau aragaz. Praful patrunde oricat de bine ar fi ambalat aragazul, iar pentru a te asigura ca gatesti in conditii de siguranta deplina, ar trebui sa pui in practica recomandarea noastra.

2. Asigura-te ca nu prezinta defectiuni

Siguranta reprezinta un aspect ce ar trebui sa te preocupe in permanenta atunci cand folosesti aragazul. Prin urmare, inainte de a te apuca de gatit, ar trebui sa te asiguri ca acesta functioneaza corect. Verifica daca acesta nu are pierderi de gaz, daca ochiurile functioneaza corect precum si daca usa cuptorului se inchide corect.

In cazul in care descoperi defectiuni il vei putea returna fara a risca astfel diferite accidente pe care sigur nu ti le doresti.

3. Consulta manualul de utilizare

Majoritatea dintre noi ignoram complet manualul de utilizare al aparatelor pe care le achizitionam sau il consultam doar atunci cand intampinam diferite probleme tehnice. Ei bine, ar trebui sa arunci totusi o privire peste manualul de utilizare, deoarece ai putea gasi diferite indicatii pe care nu le cunosti si care te-ar ajuta sa folosesti noul tau aragaz in mod corect.

Fiecare producator ofera indicatii pentru utilizarea corecta a aragazului achizitionat, iar astfel vei putea evita anumite probleme tehnice.

4. Lasa cuptorul sa functioneze in gol

Suprafetele cuptorului pot fi tratate cu anumite substante ce ar putea ajunge in interiorul mancarii atunci cand gatim. Prin urmare, inainte de a folosi cuptorul ar trebui sa il pornesti si sa il lasi sa functioneze in gol o perioada de timp. Astfel, posibilele reziduri din interiorul sau vor fi indepartate pentru ca mai apoi sa poti gati fara griji.

5. Verifica daca vasele tale sunt compatibile cu aragazul recent achizitionat

Aragaz

In final, ar trebui sa verifici daca vasele pe care le folosesti in mod obisnuit sunt compatibile cu noul tau aragaz. Daca ai ales sa achizitionezi un aragaz diferit fata de cel folosit pana acum, este posibil sa existe anumite incompatibilitati. 

De exemplu, trecerea de la un aragaz cu plita pe gaz la unul cu plita electrica este posibil sa cauzeze astfel de probleme. 

Acestea sunt asadar principalele aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte de a folosi un aragaz recent achizitionat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre