4 sfaturi esentiale pentru intretinerea masinii de spalat rufe

/ / Modificat: 2021-03-12
4 sfaturi esentiale pentru intretinerea masinii de spalat rufe

Majoritatea dintre noi ne bazam pe masinile noastre de spalat rufe pentru a se ocupa de sarcina plictisitoare de a ne spala hainele. De la imbracaminte obisnuita precum tricouri, bluze si pantaloni la haine mai grele precum prosoape, cearsafuri si perdele, aceste masini ne-au facut viata mai usoara si mai buna. Prin urmare, este logic sa mentineti aceste masini in stare buna.

Intretinerea regulata a masinilor de spalat ajuta aceste aparate sa reziste in anii urmatori. Adevarul este ca dvs. sau familia dvs. puteti face majoritatea acestor lucruri chiar acasa.

Iata cateva sfaturi de intretinere care va vor ajuta sa va ingrijiti mai bine masina de spalat rufe. 

Curatare profunda

Oamenii se asteapta ca masinile de spalat sa functioneze la 100% de fiecare data. Cu toate acestea, acest lucru nu se intampla intotdeauna. Apar probleme si masinile de spalat incep sa-si piarda eficienta după un anumit timp. Este posibil sa observati ca hainele dvs. nu ies la fel de curate ca pe vremuri, cand aparatul era nou. Principalul motiv din spatele acestui fapt este degradarea care apare din cauza micro reziduurilor prezente in apa. Aceasta poate fi o problema importanta in zonele care au apa dura.

Intr-un astfel de scenariu, ar trebui sa va curatati masina profund. Utilizati o solutie de curatare puternica pentru masini, care este capabila sa indeparteze toate depunerile, fara a deteriora partile metalice si din plastic ale aparatului. Acest lucru nu inseamna neaparat ca trebuie sa cumparati cea mai scumpa solutie de curatat pe piata, dar, de asemenea, nu este recomandabil sa o cumparati pe cea mai ieftina.

Curatati garnitura de cauciuc

Aceasta este o parte importanta a masinii dvs. care sufera uzura. Garnitura de cauciuc infasoara marginile masinii de spalat si va protejeaza hainele de deteriorari si de orice fel de margini ascutite. Fie ca este vorba de o masina cu incarcare frontala sau de o masina cu incarcare superioara, de fiecare data cand deschideti usa intra o cantitate mica de particule de praf. Aceste particule de praf se aduna de obicei pe marginile si laturile garniturii.

De asemenea, particulele de detergent si balsam lasa reziduuri pe garnitura. Fiind amplasata in afara cuvei, sufera de scurgeri regulate, dar ramane murdara deoarece avem tendinta sa o ignoram complet. Acesta este un alt motiv pentru care ar trebui sa curatati in mod regulat garnitura de cauciuc cu o carpa umeda. O data pe saptamana ar trebui sa fie suficient.

Protejati finisajul

Aparatele electrocasnice noi si curate imbunatatesc aspectul casei dvs. Cu toate acestea, o masina de spalat veche, de obicei, nu arata bine si poate chiar sa afecteze aspectul camerei sau al casei. Unii oameni ignora acest aspect sau nu le pasa sa curate exteriorul sau partea superioara a masinii. Masinile de spalat cu sarcina frontala sunt cele care sufera cel mai mult de acest lucru. Suprafata lor superioara simpla le face un magnet pentru lucruri care se aduna pe ele.

Oamenii uita ca, desi sunt echipamente voluminoase, masinile de spalat sunt delicate si necesita o ingrijire adecvata, atat in ​​ceea ce priveste abilitatile lor de lucru, cat si aspectul. Curatati partea superioara si partile laterale ale masinii cu un produs de curatat geamuri, astfel incat sa nu afecteze finisajul. Mentinerea finisajului preinstalat din fabrica este cel mai bun mod prin care puteti pastra aparatul ca nou mai mult timp. De asemenea, pastrati masina acoperita atunci cand nu o folositi si nu puneti lucruri grele deasupra. Acest lucru va preveni aparitia zgarieturilor.

Protejati-va de scurgeri

Masinile de spalat acumuleaza, de asemenea, reziduurile din scurgerile de detergent. In ciuda eforturilor dvs. de a utiliza cei mai buni detergenti sau balsamuri de pe piata, reziduurile lor devin lipicioase in timp si incep sa miroasa urat. Cel mai bun mod de a curata acest reziduu lipicios este sa il stergeti cu un lichid usor de spalat vase. De asemenea, nu uitati sa curatati interiorul tamburului cu o carpa umeda, deoarece acesta aduna, de asemenea, scame, detergent si reziduuri de murdarie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre