14 moduri in care poti folosi bicarbonatul de sodiu

/ / Modificat: 2018-04-24
14 moduri in care poti folosi bicarbonatul de sodiu

Pastreaza cate o cutie de bicarbonat de sodiu in fiecare camera din casa, nu numai in bucatarie, pentru ca este un produs miraculos, cu multiple intrebuintari.

Sigur, fursecurile cu ciocolata ale bunicii nu au aceeasi savoare fara bicarbonatul de sodiu care sa le afaneze, dar puterea acestui praf ieftin, ce poate fi gasit in orice magazin, sta in mai mult decat afanarea dulciurilor de casa.

Bicarbonatul, agent de curatare natural

In situatii de urgenta, este bine de stiut ca bicarbonatul poate fi folosit ca agent de curatare.

Indeparteaza petele de pe caserolele de plastic

Pentru a reimprospata caserolele de plastic in care pastrezi mancarea si pentru a elimina eventuale pete, sterge-le cu un burete pe care ai pus bicarbonat de sodiu; in cazul petelor dificile, lasa caserola la inmuiat intr-o solutie de un litru de apa calda si patru linguri de bicarbonat.

Reimprospateaza mirosul frigiderului

Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile neplacute din frigider, in asa fel incat acestea sa nu imprumute din miros altor alimente si nici sa nu persiste cu lunile.

Curata fructele si legumele

Daca amesteci bicarbonatul de sodiu cu apa, poti sa cureti usor si natural stratul de praf si ceara de pe fructele si legumele cumparate din comert.

Curata suprafetele din bucatarie

Aproape orice loc din bucatarie poate fi curatat cu bicarbonat de sodiu, incepand cu electrocasnice cum sunt cuptorul cu microunde sau hota si pana la chiuveta din inox sau blatul de bucatarie.

Curata vasele si oalele de murdaria indaratnica

Combina detergentul de vase cu bicarbonat de sodiu si foloseste un burete abraziv pentru a curata murdaria persistenta, cum este mancarea uscata, de pe vase si oale.

Dezodorizeaza tapiteriile canapelelor si patul animalului de companie

Presara bicarbonat de sodiu pe canapele si saltele de pat, lasa-l sa stea pentru 15 minute, dupa care aspira, pentru a reimprospata si a dezodoriza suprafetele. 

Readu la viata jucarii mai vechi

Sterge-le folosind un burete imbibat cu o solutie de apa si bicarbonat pentru a elimina urmele de degetele murdare si a readuce la viata jucarii mai vechi, dar iubite, ale celui mic.

Sterge peretii desenati cu creioane colorate

Stim cu totii ca cei mici sunt creativi, dar atunci cand isi exprima creativitatea desenand pe pereti, ai putea tinde sa nu mai apreciezi spiritul sau artistic. Foloseste bicarbonatul de sodiu pe un burete umezit pentru a indeparta astfel de desene. 

Inlatura mucegaiul din baie

Foloseste un burete umezit pe care presari bicarbonat de sodiu pentru a sterge chiuveta, cada, perdeaua de la dus, dar si faianta.

Desfunda tevile infundate

Toarna 300 de grame de bicarbonat de sodiu pe teava infundata, dupa care toarna 300 de ml de otet, astupa cu o carpa umeda teava si asteapta 10-15 minute dupa care lasa apa fierbinte sa curga.

Reimprospateaza incaltarile

Presara bicarbonat in incaltari pentru a elimina mirosul neplacut de transpiratie.

Elimina mirosul neplacut din cosul de gunoi

Presara putin bicarbonat de sodiu in cosul de gunoi, inainte de a pune un sac de gunoi nou, pentru a absorbi din mirosuri.

Da stralucire bijuteriilor

Amesteca 3 parti de bicarbonat de sodiu cu 1 parte apa si foloseste pasta rezultata impreuna cu o carpa moale pentru a curata si da o noua stralucire bijuteriilor tale.

Elimina petele de ulei din garaj

Presara bicarbonat de sodiu pe pata si foloseste o perie umeda pentru a elimina petele de ulei scurse pe podeaua garajului tau.

Articole recomandate

Citeste si despre