10 lucruri esentiale pe care sa le cumperi cand te muti la casa ta

/ / Modificat: 2017-10-30
10 lucruri esentiale pe care sa le cumperi cand te muti la casa ta

Dupa ce trec entuziasmul si fericirea pe care le simti atunci cand stii ca ai casa ta, in care urmeaza sa te muti curand, trebuie sa pui la punct aspecte legate de lucrurile de care ai nevoie pentru inceput. Este vorba despre piese de mobilier sau electrocasnice foarte utile, fara de care nu te poti muta in noul camin.

Inainte sa incepi cautarile prin magazine, descopera care sunt lucrurile esentiale pe care trebuie sa le cumperi imediat cum te muti in noua casa:

Un pat confortabil

Intr-adevar, la inceput, cateva zile, poti sa dormi pe o saltea, insa nu poti face acest lucru pentru o lunga perioada de timp. De aceea, din lista de lucruri urgente pe care trebuie sa le achizitionezi pentru mutarea in casa cea noua trebuie sa faca parte si un pat.

Ai nevoie de acest obiect de mobilier ca de aer, pentru ca te va ajuta sa ai un somn odihnitor si relaxant.

O scara

In primele luni, intr-o casa noua se va gasi intotdeauna cate ceva de montat, de reparat sau de rearanjat. Multe dintre obiectele pe care trebuie sa le pui la punct sunt la inaltimi la care tu nu poti sa ajungi.

In astfel de situatii, te va ajuta foarte mult o scara, pe care o poti folosi atat pentru a monta mobila, pentru a schimba o lustra sau pentru a pune un bec ori pentru a aranja frumos cartile pe ultimul raft al bibliotecii.

Scara iti va fi necesara nu numai in lunile in care aranjezi casa, ci si dupa aceea, astfel ca investitia merita toti banii.

O yala noua

Atunci cand te muti intr-o casa noua, primul lucru pe care trebuie sa il faci, pentru siguranta ta si a familiei tale, este sa schimbi yala. Astfel, te asiguri ca locuinta ta nu va fi calcata de hoti.

Draperii sau jaluzele

Draperiile sau jaluzelele sunt extrem de importante intr-o locuinta. Pe langa faptul ca filtreaza lumina, confera si o atmosfera calda si relaxanta fiecarei incaperi. Daca atunci cand te muti la un etaj superior, te gandesti ca draperiile si jaluzelele mai pot astepta, cand noua ta locuinta este la un parter de bloc sau intr-o casa pe pamant, acestea devin indispensabile!

Draperiile groase te apara de ochii iscoditori ai vecinilor si ofera intimitate, insa sunt si protectia ideala contra razelor soarelui, mai ales daca mutarea are loc pe timpul verii, cand temperaturile ridicate iti pot transforma locuinta intr-un adevarat cuptor. Asa ca investitia merita trecuta in topul lucrurilor urgente pe care le ai de cumparat.

Aragaz

Din randul accesoriilor pe care trebuie sa le achizitionezi cat mai repede se numara si aragazul. Iti va fi de mare ajutor, mai ales ca o mutare inseamna nu numai timp investit pentru a mobila si a aranja casa, dar si o gaura in buget.

Astfel, in loc sa cheltuiesti in fiecare zi pe mese in oras si sa tot amani sa cumperi un aragaz, mai bine faci aceasta investitie de la bun inceput.

Vase de gatit

O casa in care se gaseste un aragaz este inutila daca nu exista si cateva vase de gatit. Pentru inceput iti pot fi de ajuns o tigaie, o oala pentru gatit si cateva farfurii, pahare si niste cutite. Pe parcurs vei avea timp sa cumperi tot ceea ce este necesar intr-o bucatarie.

Frigider

Din categoria "lucruri importante de achizitonat", nu trebuie sa omiti nici frigiderul, ca sa ai unde sa pastrezi alimentele si bauturile. 

Dulap

Nu spune nimeni sa cumperi un dressing urias, insa trebuie ca atunci cand te muti sa achizitionezi macar un sifonier, ca sa nu stai cu imbracamintea prin saci. Este frustrant sa stai sa iti cauti o rochie sau o pereche de pantaloni printre 5-6 saci plini cu haine.

Prosoape

Este imposibil sa nu fi fost plecat undeva si sa uiti prosoapele acasa. Numai in astfel de momente iti dai seama cat sunt de importante. De aceea, prosoapele trebuie sa fie cumparate cat mai repede, astfel incat sa le ai in momentul in care te-ai mutat in casa noua.

Fier de calcat

Un accesoriu de nelipsit pentru cei care se muta intr-un nou camin este si fierul de calcat, mai ales ca in momentul mutarii multe dintre haine se vor sifona.

Nimeni nu isi doreste sa mearga la birou cu hainele sifonate, de aceea o investitie care trebuie musai facuta este fierul de calcat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mobila

Articole recomandate

Citeste si despre