Vodafone Romania a introdus concedii parentale de 16 saptamani pentru angajati

/ / Modificat: 2020-06-02
Vodafone Romania a introdus concedii parentale de 16 saptamani pentru angajati

Bucuresti, 02 iunie 2020 – Vodafone Romania anunta cu bucurie introducerea unor concedii parentale platite integral, pentru o perioada de 16 saptamani. Noua politica este in vigoare de la 1 aprilie 2020 si se adreseaza tuturor angajatilor care devin tati biologici, respectiv tuturor celor care devin parinti adoptivi, indiferent de numarul copiilor lor.

Incepand cu data de 1 aprilie 2020, Vodafone Romania a introdus o noua politica de resurse umane la nivelul intregii companii, dedicata angajatilor care devin tati biologici si celor care devin parinti adoptivi. Aceasta prevede dreptul la concediu parental de pana la 16 saptamani, cu salariul platit integral de companie*, precum si o reintoarcere treptata la munca, pentru ca acestia sa poata petrece mai mult timp alaturi de familiile lor. Astfel, la sfarsitul perioadei de concediu, angajatii pot opta pentru un program redus la 30 de ore de lucru pe saptamana, pentru o perioada ce se extinde pana la 6 luni, si un salariu platit integral, conform contractului de munca in vigoare. 

 “Acesta este un pas deosebit de important pentru Vodafone Romania, pe care il facem cu mare bucurie si incredere, deoarece vrem sa fim alaturi de angajatii nostri si familiile lor. Ne dorim sa conectam societatea pentru un viitor mai bun, iar acest lucru porneste chiar din interior, din cadrul echipei noastre. Venirea unui copil in familie este un moment special, de care ne dorim ca fiecare angajat Vodafone - mama sau tata - sa se bucure pe deplin, fara a avea grija carierei sau a salariului. In plus, credem cu tarie intr-un mediu de lucru cat mai echilibrat din punct de vedere al beneficiilor si sanselor pentru toti angajatii, motiv pentru care vom continua sa oferim politici interne, programe si proiecte dedicate dezvoltarii si bunastarii echipei Vodafone Romania” a declarat Anca Marcu, Director HR Vodafone Romania.

Noua politica de resurse umane va fi introdusa de catre Vodafone Group la nivel global, in toate cele 22 de tari in care isi desfasoara activitatea, in perioada 1 aprilie 2020 – 31 martie 2021. In cadrul grupului, noua politica de concedii parentale se extinde catre toti angajatii ai caror parteneri devin parinti pe cale biologica, precum si celor care devin parinti prin adoptie sau prin surogat, fiind adaptata in functie de cadrul legal al fiecarei tari in care Vodafone opereaza. 

*In cazul angajatilor cu roluri comisionabile, va fi acoperita doar partea fixa a salariilor.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii si tehnologie din lume, cu o vasta experienta in comunicatii, convergenta si Internet of Things, precum si in promovarea serviciilor financiare mobile si transformarea digitala pe pietele emergente.

Vodafone Group are operatiuni mobile in 22 de tari, 42 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 17 tari. La 31 martie 2020, Vodafone Group avea 283 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 25 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix si 22 milioane de clienti ai serviciilor TV, incluzand toti clientii Vodafone din entitatile create in urma unor fuziuni si asocieri. Pentru mai multe informatii, accesati www.vodafone.com.

Articole recomandate

Citeste si despre