Amestecuri de legume delicioase pentru supe crema pe care copilul tau le va adora

/ / Modificat: 2021-11-15
Amestecuri de legume delicioase pentru supe crema pe care copilul tau le va adora

Preocuparea pentru alimentatia echilibrata a copiilor este una permanenta printre parinti, dar ea este si mai accentuata in sezonul rece. Alimentatia are un impact puternic asupra sanatatii copilului si a starii sale generale de bine, de aceea este important sa i se acorde atentia cuvenita in sezonul gripei si al racelilor. Un preparat clasic, asociat cu confortul si nutritia corecta, este supa crema. Bogata in nutrienti datorita varietatii de legume, supa crema este un preparat delicios apreciat de foarte multi copii. Daca vrei si tu sa incerci cateva retete noi, pe care copilul tau le va adora, iata cateva idei.

Supa de conopida

O alimentatie echilibrata se bazeaza pe produse de sezon. Conopida este o leguma pe care o gasesti proaspata toamna si iarna si este delicioasa in supe. Iata cum o prepari:

Ingrediente:

  • cinci cani de supa clara de pui (va da gust preparatului);

  • o ceapa tocata fin;

  • sase cani de conopida, taiata in buchetele mici;

  • condimente: sare, piper.

Intr-o oala mai mare, amesteca supa de pui, ceapa si conopida. Adauga un praf de sare si putin piper. Ingredientele se lasa la fiert aproximativ 30 de minute. Cand intepi legumele cu o furculita, acestea trebuie sa fie foarte moi. Ulterior, se toarna supa intr-un blender si se transforma intr-o crema lejera. Adauga si alte condimente, dupa gust.

Daca vrei sa ii oferi copilului tau o delicioasa supa de conopida, dar nu ai la dispozitie foarte mult timp, poti incerca amestecul pentru supa crema de la Bonduelle. Acest produs este congelat rapid, ceea ce permite pastrarea vitaminelor si mineralelor din legume. In plus, este gata in numai cateva minute.

Supa de dovleac

Supa de dovleac este o alta delicatesa de sezon. Dovleacul are foarte multe vitamine, deci ar trebui inclus cat mai frecvent in alimentatia copiilor. Dovleacul le ofera copiilor resurse nutritive importante pentru o dezvoltare armonioasa. Iata cum prepari o supa crema de dovleac clasica:

Ingrediente:

  • doua linguri ulei de masline;

  • trei cepe tocate;

  • 800 g miez de dovleac;

  • condimente: sare, piper, ghimbir;

  • smantana lichida sau lapte (optional).

Intr-o oala, pune la incins doua linguri de ulei de masline. Adauga trei cepe tocate si 800 de grame de miez de dovleac taiat cubulete. Adauga apoi o cantitate suficienta de apa pentru a acoperi dovleacul din oala. Adauga sare, piper si eventual alte condimente care stii ca sunt pe gustul copilului. Ghimbirul, de exemplu, este folosit destul de frecvent pentru supele de dovleac. Dupa ce apa da in clocot, da focul mai mic si lasa amestecul sa fiarba timp de 20 de minute. La final, cand pui supa in blender, poti adauga o lingura de lapte sau de smantana pentru a obtine o textura catifelata. Se serveste fierbinte.

Supa de legume verzi

Aceasta supa are mulţi nutrienti benefici mai ales in sezonul rece. Aceste legume verzi, printre care putem enumera broccoli, prazul, spanacul, sunt bogate in numeroase vitamine si minerale. Broccoli, de exemplu, este bogat in multi nutrienti, inclusiv fibre, vitamina C, vitamina K, fier si potasiu si, de asemenea, are mai multe proteine ​​decat majoritatea legumelor. La randul sau, prazul este o excelenta sursa de fier, vitamina C si vitamina B6. Iata cum prepari o supa crema din legume verzi:

Ingrediente:

  • un broccoli;

  • un dovlecel;

  • 200 g fasole verde;

  • o jumatate de telina;

  • 200 g spanac proaspat;

  • un praz;

  • o ceapa;

  • condimente: sare, piper, cimbru.

Intr-o oala antiaderenta, rumeneste ceapa tocata in ulei de masline. Intre timp, pregateste legumele. Spala fasolea verde si spanacul, curata si taie dovlecelul, broccoli, telina si prazul. Adauga legumele peste ceapa si caleste-le cateva minute. Se adauga apoi apa, cat sa acopere toate legumele, cimbrul, sarea si piperul. Cand apa incepe sa fiarba, se reduce focul si se lasa la fiert timp de 30 de minute, dupa care se transforma in crema cu ajutorul unui blender.

Asadar, este usor sa pregatesti supe delicioase pentru cei mici, iar atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie, ai la indemana amestecurile de legume congelate, care te ajuta sa le pregatesti celor dragi o masa sanatoasa in cateva minute!

Sursa foto: Bonduelle

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Supe crema Supa conopida Supa crema de dovleac

Articole recomandate

Citeste si despre