Ingrijirea pielii – Sfaturi pentru tine si micutul tau

/ / Modificat: 2021-06-30
Ingrijirea pielii – Sfaturi pentru tine si micutul tau

Perioada sarcinii reprezinta o adevarata provocare pentru multe femei. Organismul tau sufera numeroase schimbari, insa te-ai gandit vreodata cat de afectata este pielea intr-o asemenea situatie? Surplusul de hormoni este raspunzator pentru aparitia diverselor pete, cosuri sau iritatii. Tocmai de aceea, procesul de ingrijire este foarte important atat pentru tine, cat si pentru micutul din burtica.

Exista cateva reguli care te vor ajuta sa experimentezi numai momente placute si sa te simti mereu increzatoare in fortele proprii:

- Relaxeaza-te - Ia-ti cateva momente in care sa te izolezi de exteriorul galagios. Odihna este foarte importanta intr-o astfel de perioada.

- Fii atenta la schimbarile care apar la nivelul pielii si alege produsele potrivite destinate ingrijirii. Toate zonele sunt importante, fie ca este vorba de ten sau burtica. Produsele care contin parabeni, silicon sau alte ingrediente chimice trebuie excluse din rutina zilnica. Chiar si articole de ingrijire adulti trebuie sa fie alese cu atentie. Cele care sunt naturale si sunt produse exclusiv pe baza de uleiuri sunt cele mai indicate alternative.

- Alege optiunile eficiente pentru protectia impotriva razelor ultraviolete si aplica-le in fiecare zi. Din pacate, lotiunile de soare sunt folosite doar cateva zile in timpul vacantelor. insa, hidratarea realizata constant si in mod corect te va ajuta sa calmezi mancarimile, sa scapi de vergeturi si sa conferi pielii o stralucire aparte.

- Ai grija la felul in care este realizata alimentatia. Fructele, legumele, semintele sau nucile sunt unele dintre cele mai sanatoase variante. iti vor oferi aportul de vitamine si minerale de care tu si copilul tau aveti nevoie. Sistemul imunitar, dar si aspectul general al pielii vor fi imbunatatite semnificativ.

Care sunt regulile de ingrijire a pielii in cazul celor mici?

ingrijirea pielii in cazul celor mici

Pielea micutilor prezinta o sensibilitate aparte. Pot aparea momente si senzatii neplacute in cazul ingrijirii necorespunzatoare precum acnee, eczeme, eruptii sau dermatite. Insa, lucrurile pot fi gestionate cu usurinta datorita catorva reguli esentiale:

- Alege haine potrivite realizate din materiale organice si confortabile. Bumbacul este cea mai indicata alegere pentru ca este atent la nevoile micutului.

- Utilizeaza crema pentru scutece pentru a evita posibilele iritatii sau mancarimi care se pot forma din cauza umezelii.

- Intelege ca nevoile de la nivelul pielii difera de la un bebelus la altul. Factorii ereditari sunt cei care influenteaza cel mai mult felul in care reactioneaza pielea in diverse contexte.

- Acorda atentie sporita momentului in care este realizata baia micutului. Pregateste un loc sigur, cald si confortabil. Apa ar trebui sa aiba o temperatura de 37 de grade. Adauga articole ingrijire baie copii si maseaza delicat corpul micutului. Datorita ingredientelor 100% vegane, vei observa cum copilul experimenteaza clipe de relaxare si voie buna. Utilizeaza un prosop moale si usuca cu rabdare pielea. Pentru rezultate exceptionale, sunt recomandate produsele pe baza de uleiuri cu efecte calmante. Este indicata aplicarea unei cantitati potrivite dupa fiecare baie.  

De cele mai multe ori, ingrijirea pielii realizata necorespunzator este motivul care sta la baza multor probleme sau afectiuni ale pielii. Regulile de mai sus te vor ajuta sa va bucurati atat tu, cat si micutul tau de o piele stralucitoare si sanatoasa.

Apeleaza cu incredere la produse naturale de ingrijire!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre