Incaltamintea sport pentru copii. Cum alegi incaltamintea potrivita?

/ / Modificat: 2016-06-02
Incaltamintea sport pentru copii. Cum alegi incaltamintea potrivita?

Cand alegi incaltamintea pentru cei mici trebuie sa acorzi o atentie deosebita acestui aspect, pentru ca micutiii au nevoie de pantofi de calitate, indiferent de tipul acestora.

Pe masura ce copilul incepe sa mearga trebuie sa te gandesti cu privire la ce pantofi ar trebui sa poarte. Un copil in crestere va avea nevoie de incaltaminte sport frecvent.

Cand cumperi pantofi sport pentru copilului tau trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

- Cum i se potriveste pantoful?

- Din ce material este realizat?

- Este tipul de pantof adecvat pentru varsta copilului?

Criterii de selectie

Parintele trebuie sa acorde o atentie sporita la pantofii sport pentru ca ei sa sa aiba lungimea corecta, latimea potrivita si materialul adecvat.

Incaltamintea necorespunzatoare poate provoca probleme la degetele de la picioare, precum unghii incarnate, bataturi si monturi.

Picioarele copiilor cresc si au nevoie de incaltaminte noua la fiecare trei-patru luni.

Ar trebui ca parintele sa se asigure ca partea de sus a pantofului nu preseaza pe degetele de la picioare sau pe unghii. Uita-te la pantofi cu varfurile rotunjite pentru a te asigura ca degetele de la picioare au mai mult spatiu pentru miscare.

Aminteste-ti ca pantofii ar trebui sa fie confortabili de la bun inceput.

Stilul este important pentru adolescenti

Adolescentii dau mai mare importanta aspectului incaltarilor si al hainelor, iar pantofii trebuie sa arate foarte bine. Este important pentru copiii de varsta scolara acest aspect.

Ei trebuie sa aleaga dintr-o varietate mare de incaltaminte sport pentru copii, iar uneori alegerea poate sa fie dificila. La aceasta varsta, ei pot alege dintr -o varietate de modele, inclusiv pantofi sport, sandale, pantofi de drumetii, etc.

Uita-te la pantofi cu preturi rezonabile. Trebuie sa aiba talpa flexibila, incaltarile sa fie bine aerisite sa ii permita piciorului sa respire.

Daca ai dificultati in a gasi pantofi care se potrivesc, uita-te la mai multe variante pentru cel mic. Daca micutul face bataturi, rani sau alte probleme ale picioarelor, poti cere si sfatul unui medic ortoped, sa te indrume spre perechea cea mai potrivita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre