Cum sa faci cumparaturi inteligente cand ai un bebelus. 4 sfaturi de la parinti pentru parinti

/ / Modificat: 2017-01-27
Cum sa faci cumparaturi inteligente cand ai un bebelus. 4 sfaturi de la parinti pentru parinti

Cheltuielile unei familii cu un bebelus pot fi destul de ridicate, insa daca stii ce sa cumperi si, mai ales, de unde, poti uita de grija banilor.

Orice parinte stie cat de costisitoare este viata cu un bebelus. Nevoile familiei se schimba enorm, cel mic este, desigur, pe primul loc, iar bugetul lunar dispare cat ai zice peste. Iata mai jos cateva sfaturi pe care orice proaspat parinte, si nu numai, ar trebui sa le stie despre administrarea bugetului si despre cheltuieli inteligente:

1. Primul si cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l faci

Pentru ca ai de facut niste cumparaturi consistente, cel mai bine ar fi sa te documentezi putin inainte. In prezent, mamicile au posibilitatea sa afle cu doar cateva click-uri unde sunt preturile cele mai mici. Compararea preturilor este vitala pentru cumparaturile inteligente, mai ales in cazul produselor de care te vei folosi zi de zi – scutece, servetele etc.

Pentru astfel de produse este adesea mai avantajos sa faci cumparaturi online, pentru ca poti beneficia de reduceri de volum si curierul ti le aduce direct la usa, fara sa mai faci drumuri la supermarket. Este suficient sa arunci o privire peste costul acestor scutece ca sa vezi ca poti achizitiona pachete mai voluminoase cu preturi foarte bune si sa te scutesti astfel de efortul de a umbla prin magazine.

Dupa cum vezi, poti cumpara orice online, nu doar scutece, ci si servetele umede, prosoape de baie, jucarii si alte accesorii utile celui mic.

2. Nu te lasa indusa in eroare de publicitate si nu cumpara lucruri de care nu ai nevoie

Orice mamica isi doreste tot ce-i mai bun pentru copilul sau asa ca sfarseste prin a cumpara o multime de lucruri care nu ii sunt cu adevarat de folos. Am putea adauga si faptul ca aceste lucruri sunt de obicei si destul de costisitoare. Cosul special pentru scutece, masuta de schimbat, o geanta conceputa pentru scutece si alte astfel de obiecte pentru copil sunt utile, intr-adevar, insa nu indispensabile. Pot fi foarte usor inlocuite de un cos de gunoi clasic sau de o geanta ca oricare alta, dar de cateva ori mai ieftina.

3. Nu cumpara prea multe jucarii si hainute, vei primi o multime in dar

Nu spunem sa te bazezi doar pe cadourile familiei si ale prietenilor, insa trebuie sa recunoastem ca ei le aduc de obicei micutilor o multime de astfel de daruri, asa ca nu mai trebuie sa mai mergi si tu la un magazin cu jucarii. Mai mult decat atat, va primi o multime de astfel de lucruri la botez, asa ca nu te grabi sa cumperi prea multe inainte.

4. Fa achizitii de proba inainte sa cumperi cantitati mari dintr-un anumit produs

Copiii sunt sensibili si pretentiosi, asa ca nu vor accepta cu usurinta orice produs, de la alimente pana la scutece, sampon sau suzete, asa ca nu ar trebui sa achizitionezi cantitati mari inainte sa stii sigur ca bebe le accepta.

E foarte usor sa cazi in capcana promotiilor si sa cumperi baxuri dintr-un anumit produs doar pentru ca e la reducere, dar daca copilului nu-i va placea, vei sfarsi cu o camara plina cu lucruri pe care nu le foloseste nimeni, dar si cu bani aruncati pe fereastra. Inainte sa cumperi orice in cantitati mai mari, fa o achizitie de proba pentru a vedea daca cel mic accepta acel lucru.

Tu ce strategii ai cand vine vorba despre cumparaturile pentru cel mic?

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cumparaturi bebelusi Cumparaturi nou-nascuti

Articole recomandate

Citeste si despre