Cum identifici marimea potrivita pentru incaltamintea copilului - sfaturi si recomandari utile pentru parinti

/ / Modificat: 2024-02-26
Cum identifici marimea potrivita pentru incaltamintea copilului - sfaturi si recomandari utile pentru parinti

 

Alegerea încălțămintei pentru copii este o adevărată provocare pentru majoritatea părinților, mai ales dacă ținem cont de ritmul rapid în care aceștia cresc și se dezvoltă. Cei mici au nevoie constant de încălțăminte adaptată sezonului și activității pe care o practică, de la adidași de copii pentru sport la sandale și ghete de iarnă. Însă, indiferent de sezon și model, misiunea ta ca părinte este să îi oferi copilului tău confortul de care are nevoie.

De aceea apelezi la diverse trucuri și metode pentru a afla mărimea corectă. Care sunt cele mai eficiente și sigure? Află în continuare cum identifici mărimea potrivită pentru încălțămintea copilului tău și care sunt cele mai utile sfaturi.

Cum măsori talpa copilului

Înainte să te lași acaparat de varietatea de modele de adidasi copii, începe cu măsurarea tălpii micuțului tău. Copiii au nevoie constant de îmbrăcăminte și încălțăminte nouă, într-o mărime mai mare, care să se adapteze noii conformații a corpului. Dacă vrei să eviți alegerea unei mărimi greșite și să mergi la sigur cu alegerea adidașilor potriviți pentru fete și băieți, trebuie să măsori corect și precis talpa. Ai nevoie de o coală de hârtie și un creion. Află fiecare pas din ghidul de mai jos:

  • Așează coala de hârtie pe o suprafață perfect dreaptă, fără denivelări;
  • Poziționează talpa copilului tău pe hârtie și marchează locul călcâiului și al degetului mare;
  • Măsoară distanța dintre cele două puncte și află dimensiunea tălpii în centimetri;
  • Repetă acești pași pentru celălalt picior;
  • Dacă există diferențe între acestea și talpa unui picior este mai mare decât a celuilalt, ține cont doar de dimensiunea cea mai mare;
  • Convertește dimensiunea în centimetri cu ajutorul ghidurilor de mărimi disponibile pe fiecare site de încălțăminte.

Cum alegi adidașii de copii potriviți

Adidașii pentru fete și băieți trebuie aleși în funcție de mai multe detalii, nu doar brand sau design. Desigur, sunt branduri de încălțăminte pentru copii care pun mult accent pe estetică și culori, așa cum sunt adidasii Skechers pentru copii. Dincolo de aceste detalii, încălțămintea dedicată copiilor trebuie să fie o definiție a confortului și lejerității, care să îi încurajeze pe cei mici să exploreze lumea de la primii pași. Există multe elemente de luat în considerare, de la talpă, la formă și modul de fixare pe picior, dar aici vom discuta strict despre alegerea corectă a adidașilor de copii în funcție de mărimea și dimensiunea tălpii.

Iată care sunt cele mai bune sfaturi înainte să mergi la cumpărături, dar și pentru momentul când ajungi în magazin:

  • Măsoară constant talpa copilului tău. Aceasta crește cu o jumătate de măsură la fiecare trei luni;
  • Asigură-te că rămâne suficient spațiu (echivalent cu grosimea unui deget de la mână) între călcâi și marginea pantofului. Talpa se mișcă în timpul mersului, astfel că poate apărea disconfort în cazul adidașilor ficși sau prea mici;
  • Alege încălțăminte suficient de lată, adaptată formei tălpii copilului tău pentru mai mult confort în timpul mersului;
  • Alege încălțăminte și adidași de copii de calitate, care încurajează și susțin dezvoltarea unui mers corect de la cele mai fragede vârste.

Mărimile variază în funcție de fiecare producător și calapodul folosit de acesta pentru realizarea încălțămintei de copii. De aceea, măsurarea tălpii este cel mai sigur mod pentru a afla mărimea potrivită. Fiecare magazin online de adidași de copii are un ghid care afișează conversia din dimensiunea în centimetri în mărimea producătorului.

Oferă-i copilului tău confortul de care are nevoie la fiecare pas. Alege adidașii de copii potriviți formei și dimensiunii tălpii acestuia.

Sursa foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incaltaminte copii

Articole recomandate

Citeste si despre