Cum alegi incaltamintea potrivita inca de la primii pasi

/ / Modificat: 2022-01-05
Cum alegi incaltamintea potrivita inca de la primii pasi

Primii pasi pe care ii face un copil sunt cei mai importanti din viata lui si a parintilor. Primii pasi ai bebelusului ii vor reda acestuia siguranta ca poate si ii vor permite sa inceapa drumul de explorare a lumii inconjuratoare cu incredere.

Un lucru important de care trebuie sa tina cont parintii pentru ca acest drum sa fie inceput in deplin confort si siguranta este acela al pantofilor pe care ii pun in picioarele micului explorator. Intr-adevar, incaltamintea pe care o poarta un copil inca de la primii pasi este importanta pentru confortul pe care il resimte acesta, dar si pentru modul in care isi va forma mersul pentru o viata. Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi incaltamintea potrivita inca de la primii pasi. 

Criterii pe care pantofii de bebelusi trebuie sa le indeplineasca

Daca atunci cand bebelusul inca nu merge alegi pantofi care sa ii ofere confortul termic de care picioarele sale au nevoie, mai ales daca este vorba despre sezonul rece, atunci cand copilul face primii pasi este nevoie sa tii cont si de alte criterii esentiale, pentru ca acestea vor defini modul in care copilul paseste in aceasta etapa si mai tarziu.

Atunci cand copiii sunt mici, este indicat ca acesta sa fie cat mai mult timp desculti, astfel incat picioarele acestuia sa se dezvolte in mod natural, corespunzator, fara a fi nevoite sa ia o forma incorecta dupa incaltamintea pe care o poarta. Daca exista totusi situatii in care ai nevoie de incaltaminte de copii si bebelusi pentru primii pasi, este recomandat sa achizitionezi pantofii potriviti din toate punctele de vedere. Este important ca acestia sa fie usori si sa aiba talpa extrem de flexibila pentru a imita mersul descult.

De asemenea, pantofii ar trebui sa se aseze suficient de bine pe picior, astfel incat piciorul sa nu se deplaseze in fata si in spate, creand astfel disconfort sau pericolul de a se impiedica. Pe langa aceste aspecte, este important ca pantofii pe care ii alegi pentru un bebelus care face primii pasi sa fie pantofi realizati din materiale de calitate – in acest sens, sunt preferati pantofii din piele, fiind vorba despre un material moale, flexibil, care se potriveste perfect dupa forma piciorului.

Cum alegi pantofii in functie de nevoile copilului

In primele luni de viata, inainte de a face primii pasi, pantofii pe care ii alegi sunt doar pentru a oferi confortul termic necesar in sezonul rece. Mai tarziu, cand copilul face deja primii pasi, acesta are nevoie de pantofi de copii usori, flexibili, care sa ii permita sa simta bine suprafetele pe care paseste, astfel incat sa aiba siguranta si incredere in pasii pe care ii face. Imediat ce copilul devine un explorator aflat in miscare din ce in ce mai des, este recomandat sa alegi incaltaminte care sa ii ofere o buna sustinere a gleznei, un confort ridicat si o protectie crescuta pentru a preveni accidentarile nedorite. Talpa pantofilor trebuie sa fie antiderapanta pentru a preveni alunecarile, iar materialul din care sunt pantofii realizati ar trebui sa fie de calitate, astfel incat piciorul sa respire bine. Pentru ca ritmul de crestere este unul accelerat in primii ani ai vietii, asigura-te intotdeauna ca pantofii au marimea potrivita nevoilor pe care le are copilul, astfel incat acesta sa aiba parte de purtari placute, confortabile si sigure in acelasi timp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incaltaminte bebelusi Incaltaminte copii

Articole recomandate

Citeste si despre