Cum aleg gradinita copilului meu?

/ / Modificat: 2016-10-03
Cum aleg gradinita copilului meu?

Probabil ca una dintre dilemele pe care o mama le are vizavi de copilul ei si integrarea sa in societate se refera la prima institutie publica careia acesta urmeaza sa-i calce pragul zilnic, timp de trei sau patru ani: gradinita.

Nu este usor sa alegi o gradinita potrivita pentru copilul tau, mai ales atunci cand ai o oferta foarte variata. De unde incepi? Care sunt criteriile pe care te bazezi in alegerea acesteia? Ce activitati extracurriculare ai vrea sa faca? La ce esti dispusa sa renunti? Care este cea mai potrivita pentru buzunarul tau? Si cu cat aprofundezi sirul intrebarilor, cu atat iti dai seama ca te afli intr-o incurcutura tot mai mare. Si totusi...

Primul pas este acela de a-ti stabili ceea ce vrei pentru copilul tau. Ce tip de gradinita – cu program normal sau prelungit, cu predare traditionala sau alternativa, cu predare in limba romana sau intr-o limba straina, ce activitati ii plac acestuia – inot, tenis, dans, sah etc –. Al doilea pas consta in selectarea din lista de gradinite Bucuresti a acelora care se incadreaza in criteriile stabilite de tine. Cu amendamentul ca deja ti-ai raspuns la intrebarea de mai sus referitoare la ce esti dispusa sa renunti si asta pentru ca, in practica, este posibil sa gasesti variante la care inca nu te-ai gandit si optiuni pe care nu le-ai luat in calcul, dar care sa fie promitatoare.

Dincolo de informatiile legate de localizare (adresa), servicii si tarife, mai ai de luat in calcul inca doua elemente atunci cand faci o prima selectie: recomandarile/parerile parintilor care au copiii inscrisi deja la respectivele gradinite asupra carora te-ai oprit si personalul acestora. Primul punct se rezolva cu ajutorul comentariilor pe care parintii le lasa pe portal Bucuresti365. Conteaza mult sa ai un feedback de la cineva care deja a probat respectivele servicii si poate, astfel, sa vorbeasca despre ele, cu un grad acceptabil de subiectivitate, desigur. In ceea ce priveste al doilea punct, cel mai bine este sa mergi personal si sa vizitezi gradinitele, sa vorbesti cu directorii, dar si cu viitorii educatori si sa vezi exact conditiile in care urmeaza sa se desfasoare actul educational (conteaza incluziv cati copii sunt intr-o grupa, cate ingrijitoare sunt disponibile, de unde este adusa mancarea copiilor sau daca este gatita in gradinita si in ce conditii, unde se doarme la pranz – daca este cazul – etc).

Desigur, pusa asa problema, aparent este mai greu decat la inceput, insa, dupa ce parcurgi toti acesti pasi, vei constata cu bucurie ca ai reusit sa alegi cea mai buna gradinita pentru copilul tau si asta intr-un timp destul de scurt. Conteaza, asadar, sa stii ce cauti, dar si unde!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre