6 masuri pe care orice parinte trebuie sa le ia pentru siguranta copilului sau

/ / Modificat: 2016-03-02
6 masuri pe care orice parinte trebuie sa le ia pentru siguranta copilului sau

Acasa este locul in care copilul tau creste si invata, in care gaseste confort, dragoste si protectie. Aici incepe pentru el explorarea lumii inconjuratoare. Tocmai din acest motiv, trebuie sa te asiguri ca locuinta ta il face sa se simta in siguranta. 

Iata cateva reguli de aur pe care trebuie sa le stapanesti ca parinte!

Alege cu grija animalul de companie

Animalele de companie aduc un plus de dragoste si prietenie in familie. Trebuie sa tii cont,insa, de faptul ca orice animal poate sa devina agresiv daca se simte speriat sau amenintat.

Tocmai de aceea, alege cu grija unul care sa se potriveasca cu stilul vostru de viata. Iar atunci cand ii faci cunostinta cu copilul tau,  ajuta‐i sa se imprieteneasca. Invata‐l pe cel mic cum sa se comporte astfel incat sa nu fie atacat.

Protejeaza-l de substante chimice periculoase

Potrivit Howstuffworks.com, multe substante dintr-o locuinta pot fi otravitoare pentru copii daca sunt inghitite  de la detergenti la deodorant, parfum sau chiar medicamente.

Pune‐le mereu intr‐un spatiu greu accesibil sau incuie‐le cu o cheie astfel incat sa il poti tine departe de ele. Nu lasa nici cosmeticele la indemana ‐ copiii au tendinta sa imite ceea ce vad la parintii lor, iar produsele folosite zilnic, cum sunt parfumul, fixativul, acetona sau chiar sapunul, pot sa le faca rau.

siguranta_copii

Nu lasa niciodata copilul singur langa apa

Sa va balaciti in baie poate fi un mijloc bun de distractie, insa tine cont de faptul ca cel mic se poate ineca chiar si intr‐o apa foarte mica.

Nu‐l scapa niciun moment din ochi si nu‐l lasa singur nici macar cat timp raspunzi la telefon. Daca intervine ceva in momentul in care copilul este in apa, scoate‐l si inveleste‐l intr‐un prosop pana ce rezolvi ce ai de facut.

Investeste intr-un sistem de supraveghere

Nu poti fi cu copilul tau 24 de ore din 24. Asta este realitatea si trebuie sa o accepti. Poti insa sa verifici ce face, cum este ingrijit si cum isi petrece timpul cu ajutorul unui sistem de supraveghere. In prezent, ai foarte multe optiuni, accesibile ca pret, care permit transmisia live pe internet si pe telefonul mobil.

Asa ca, fie esti in trafic, fie la birou sau la sala, poti vedea in orice moment al zilei ce face copilul tau. Ca sa iti fie simplu, poti alege un kit gata‐configurat sau poti vedea pe spy‐shop.ro mai multe tipuri de sisteme de supraveghere de ultima ora, grozave pentru familii.

Ai grija la ferestre

Odata ce devii parinte, este crucial sa instalezi niste gratii care sa impiedice copilul sa sara sau sa cada de la etaj. Potrivit parents.com, in fiecare an, peste 4.000 de copii din SUA ajung la urgente din aceste motive.

Nu e de gluma, ia aceasta masura in serios. Mai mult decat atat, incearca sa aranjezi mobilierul astfel incat copilul sa nu ajunga chiar atat de usor la fereastra, iar daca e nevoie, educa‐l despre pericolele care il pasc. Incearca sa iei masuri similare si pentru balcoane sau terase.

Foto: Pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre