5 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre momentul in care devii mama

/ / Modificat: 2016-05-31
5 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre momentul in care devii mama

Ziua in care va veni pe lume primul tau copil iti schimba radical viata. Nimic nu va mai fi la fel incepand cu acea clipa si nimic nu te poate pregati cu adevarat pentru asta. Stim deja ca toti din jur te acapareaza cu sfaturi si povesti despre ce inseamna sa fii mama, si stim la fel de bine ca unele lucruri nu ti le va spune nimeni.

Iata cinci lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa devii mama si pe care oamenii din jurul tau nu ti le vor spune niciodata:

1. Vei simti nevoia sa petreci cateva clipe singura si acest lucru este firesc

Iti vei iubi neconditionat copilul inca din clipa in care ai aflat ca esti insarcinata si doar privindu-l cum doarme ti se va incarca sufletul de energie pozitiva si de o bucurie nemarginita. Trebuie sa stii, insa, ca uneori vei simti nevoia sa petreci o dupa-amiaza singura sau in compania unor adulti cu care sa discuti subiecte de „oameni mari”. Este absolut firesc sa vrei sa iesi si sa te vezi cu prietenii, in timp ce tatal, bunica sau bona au grija de micutul tau. Nu trebuie sa te invinovatesti pentru asta, o mama fericita are copii fericiti, asa ca trebuie sa acorzi atentie si nevoilor tale.

Asigura-te ca bebe are tot ce-i trebuie si acorda-ti cateva ore de relaxare. O pompa de san este foarte utila in astfel de momente, cel mic se va bucura de toti nutrientii laptelui matern, iar tu poti sa iei o binemeritata pauza. Noi am gasit mai multe modele de pompe de san pe site-ul acesta - si electrice, dar si manuale, la preturi avantajoase si prevazute cu perna de masaj pentru mai mult confort.

2. Grijile nu se vor sfarsi niciodata

Te vei ingrijora in legatura cu sigurata copilului tau din clipa in care s-a nascut si intreaga ta viata de atunci inainte. Senzatia aceasta nu va disparea niciodata, ci doar te vei obisnui sa traiesti cu ea. Daca in primul an vei tresari la fiecare scancet al bebelusului, in al doilea te vei ingrijora ca nu a luat destul in greutate, in al cincilea ca nu are suficienti prieteni, si chiar si in al patruzecilea an al existentei sale vei gasi motive sa te ingrijorezi pentru el.

3. Vei dormi in reprize si vei manca in fuga in primele luni

Daca ai in jurul tau cateva mamici sincere, poate ti-au spus asta deja, insa multe dintre mamele care au deja copiii mai mari au si uitat cat de grele sunt primele luni. Somnul si o masa cu trei feluri sunt un adevarat lux pentru proaspetii parinti, motiv pentru care ar trebui sa te bucuri de cat mai multe momente de relaxare in cele noua luni pana se va naste minunea voastra.

Odata ce devii mama, timpul tau se va contracta, iti vei face cafeaua dimineata si abia seara vei apuca sa iei o gura din ea, iar mesele tale vor fi luate mereu din picioare. Nu vei avea parte de mai mult de doua ore de somn legate, iar oboseala ta va atinge noi cote.

4. Nu este nimic in neregula sa ceri ajutorul persoanelor din jur

Nimeni nu s-a nascut invatat si multor proaspeti parinti li se intampla sa nu stie cum sa procedeze in unele situatii. Cere ajutorul atunci cand ai nevoie de el, asta nu te va face o mama mai putin buna. Prietenii si familia ta isi vor oferi cu mare drag sprijinul, tot ce trebuie tu sa faci este sa il ceri. Este si spre binele tau, dar mai ales spre binele copilului.

5. Uneori vei crede ca nu faci cat ar trebui

Vor fi momente dificile in care te vei simti vinovata, vei simti ca trebuie sa faci mai multe pentru binele copilului tau, ca nu faci suficiente lucruri. Orice mama a avut cel putin o data aceste ganduri si de cele mai multe ori ele sunt doar griji firesti pe care ni le facem. Cu siguranta, vei face tot ce iti sta in putinta ca micutului tau sa nu-i lipseasca nimic, asa ca atunci cand simti ca aceste ganduri iti dau tarcoale, uita-te doar la chipul lui vesel si asculta-i rasul lipsit de griji. Iti garantam ca orice ganduri negre se vor risipi complet.

Ti-a spus cineva aceste lucruri pana acum? Crezi ca te vei confrunta cu situatiile descrise de noi?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre