Ce-si doresc mamicile?

/ / Modificat: 2014-11-24
Ce-si doresc mamicile?

Majoritatea studiilor realizate pana in prezent s-au concentrat pe analizarea preferintelor exprimate de femei sau de barbati fata de diverse subiecte, fie ca acestea au fost din sfera socio-profesionala sau din cea personala. Astfel, stim, potrivit unui studiu, faptul ca 55% dintre femeile din Romania sunt fericite cu viata pe care o au, sau ca relatiile cu familia si prietenii sunt unul dintre elementele care contribuie la fericirea lor. Femeile incluse in cercetarea de piata au fost in unanimitate de acord cu faptul ca pot imbina cu succes viata profesionala cu responsabilitatile pe care le au in calitate de mamici.

In acelasi timp, este o realitate faptul ca prioritatile se schimba in viata femeilor atunci cand ele devin mamici, iar raportarea la fericire si la ceea ce le face fericite sunt in principal in stransa legatura cu puiul de om care a venit pe lume. Dintr-o data reducerile din magazinul preferat de imbracaminte trec in plan secund, iar bucuria fiecarei mese pregatita pentru bebe, respectarea orarului de somn al acestuia ori primul cuvant rostit de el sunt fericirea suprema.

Mamicile isi doresc linistea oferita de certitudinea ca micutii lor sunt sanatosi si se dezvolta armonios. Ghidate de sfaturile medicului de familie, sau de cele cautate pe website-urile de specialitate, ele respecta indeaproape planul de alimentatie sau de vaccinare. Dar, pentru ca oricat de prevazator ai fi nu poti anticipa un episod de raceala asociata cu febra si nu te poti impotrivi durerilor de dintisori care se pregatesc sa iasa sau gingiilor umflate din acest motiv, mamicile au la indemana produse speciale care au triplu efect - anti-inflamator, analgezic si antitermic. Un astfel de medicament se elibereaza fara prescriptie medicala si poate fi oferit copilului pana la consultul medical. Efectele anti-inflamatoarelor pe baza de ibuprofen se vad in scurt timp de la administrare, in aproximativ 15 minute, si dureaza pana la 8 ore.

Zambetul lui bebe care se simte bine, este energic si primeste cuminte medicamentul, este de mare pret pentru o mamica. Sentimentul de neputinta sau de ingrijorare in fata mutritei care refuza un medicament este de cele mai multe ori coplesitor, mai ales daca micutul inca nu poate rosti cu propriile cuvinte motivul dezaprobarii lui sau nu iti poate spune unde il doare. Pentru a depasi cu succes astfel de momente, mamicile pot opta pentru anti-inflamatoarele cu aroma de portocale sau de capsuni, care vor fi mai usor acceptate de catre copii datorita gustului placut.

Totodata, oricat de incantate ar fi de rolul proaspat dobandit si de universul pe care incep sa il construiasca pentru cel mai mic membru al familiei, mamicile isi doresc si putin timp pentru ele, timpul pe care, pana nu demult, il puteau folosi dupa bunul plac, pentru micile placeri sau capricii personale. Pentru ca inainte de a fi mamici, suntem femei, este important pentru echilibrul personal sa incercam in continuare sa ne gasim timp pentru lucrurile si activitatile care ne relaxeaza si ne binedispun, iar asta fara a avea vreun sentiment de vinovatie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre