5 mituri despre gripa, demontate de medicii Spitalului Universitar: De la "gripa este o raceala mai puternica" la "vaccinul antigripal poate produce gripa"

/ / Modificat: 2019-01-25
5 mituri despre gripa, demontate de medicii Spitalului Universitar: De la

5 mituri despre gripa. Medicii Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti au alcatuit o lista cu 5 cele mai cunoscute mituri despre gripa si vaccinul anti-gripal, care circula in rindul populatiei, pe care le demonteaza punct cu punct.

Printre acestea: "gripa este o raceala mai puternica", "vaccinul antigripal poate produce gripa" si "oamenii sanatosi nu au nevoie de vaccin antigripal".

5 mituri despre gripa si vaccinuri care circula in randul populatiei, conform medicilor de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, care au consultat si o lista similara realizata de specialistii de la Center for Disease Control and Prevention din Statele Unite ale Americii:

MITUL 1: VACCINUL ANTIGRIPAL POATE PRODUCE GRIPA

Fals. Vaccinul antigripal nu poate sa produca gripa. Dureaza 2 saptamani pentru ca organismul ca capete imunitate in fata virusului gripal, timp in care persoana vaccinata nu e protejata impotriva vreunei gripe si nici vreunei raceli (viroze) pe care a contractat-o intre timp. Oamenii isi fac vaccinul la cabinete medicale sau in clinici unde cu siguranta mai sunt persoane racite in preajma lor si de unde pot lua o raceala/ viroza.

Citeste continuarea pe Kfetele.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa

Articole recomandate

Citeste si despre