Mihai Craiu, mesaj transant dupa retragerea Debridat: "Mai diminuam moda cu excesul de medicatie"

/ / Modificat: 2019-12-13
Mihai Craiu, mesaj transant dupa retragerea Debridat:

In urma cu cateva zile, firma producatoare a medicamentului Debridat a anuntat ca produsul a fost retras de pe piata. Motivul este acela ca recipientul ar putea contine un corp strain metalic ca urmare a unui incident care a avut loc la fabrica din Franta unde este produs acest mediament.

 

Medicul pediatru Mihai Craiu le transmite parintilor ca nu trebuie sa se panicheze din aceasta cauza, pentru ca nu este vorba decat despre cateva loturi cu probleme. Iar din februarie 2020, medicamentul va fi din nou pe piata.

Avertismentul medicului pediatru

Mihai Craiu a reactionat cu privire la faptul ca cei mici sunt nevoiti sa ia foarte multe medicamente pentru afectiuni banale, mai ales cand vine vorba de antivomitive, antiacide sau probiotice.

"Poate astfel mai diminuam putin moda cu excesul de medicatie in acuze gastrointestinale banale si nespecifice, la care se prescriu "vagoane" de Debridat, antiacide, probiotice etc.," scrie Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Renumitul pediatru atrage atentia si celor care prefera retete "generoase" indiferent de boala, mai ales pentru copii.

"Adevarul este ca suntem cu TOTII, aici in Romania, dependenti (mai ales emotional) de retete "generoase" cu multe medicamente, indiferent de boala," mai noteaza renumitul peditru.

Debridat suspensie orala este unul dintre cele mai folosite medicamente pentru bebelusi si copii, in cazul afectiunilor tractului intestinal, in special in cazul durerilor si crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei si/sau constipatiei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dr mihai craiu

Articole recomandate

Citeste si despre