Boala care afecteaza copiii pana in doi ani

/ / Modificat: 2018-11-02 11:27:55

Bronsolita este o boala foarte frecventa la copiii cu varsta sub doi ani. Este o infectie care afecteaza bronhiile mici, iar virusul se transmite prin contact direct cu secretiile respiratorii (stranut, tuse, saliva), prezente pe obiectele si mainile oamenilor contaminati.

bebe

Mai multi virusi pot provoca bronsiolita, dar virusul sincitial respirator (RSV) este cel mai raspandit, responsabil pentru 70% din cazuri.

Bronsolita la copii

Daca la adulti virusul poate provoca o senzatie semiliara unei raceli frecvente, la copii situatia poate fi mai ingrijor─âtoare. La copiii cu varsta mai mica de 2 ani debuteaza cu nas infundat si tuse, cu sau fara febra. Aceste simptome dureaza doua zile, dar evolueaz─â rapid cu o tuse agravanta, dificultati de respiratie si refuzul hranei.

Factori de risc

Exista o serie de factori de risc pentru bronsolita, cum ar fi:

- lipsa alaptarii

- nasterea prematura sau existenta unei boli cardiace sau pulmonare 

- imunitate scazuta

- expunerea la fumul de tigara

- prezenta in colectivitate unde poate fi prezent virusul (cresa, gradinita)

Multe cazuri de bronsolita sunt usoare si se vindeca fara tratament. Dar pentru cazuri mai severe la copii, poate fi necesara supravehgherea in spital. De aceea, este important ca la primele simptome de raceala, copilul sa fie vazut de un medic si tinut sub control pana cand starea lui se amelioreaza.


Taguri Copil

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre