Studiu. Nivelurile ridicate de ESTROGEN in uter pot provoca AUTISM

/ / Modificat: 2019-07-30 17:32:18

Toate femeile insarcinate ar trebui sa fie atente pentru ca rezultatele unei noi investigatii a scos la iveala faptul ca autismul ar putea fi o tulburare prenatala cauzata de niveluri ridicate de estrogen in uter.

Acest lucru a reiesit dintr-un studiu realizat de Centrul de Cercetare al Autismului din cadrul Universitatii Cambridge.

estrogen

Oamenii de stiinta considera ca estrogenul afecteaza creierul fatului, dar in prezent nu este clar daca aceste niveluri crescute de hormoni provin de la mama, bebelus sau placenta, au declarat pentru cotidianul Independent.

Estrogenul si autismul

Cercetatorii au analizat lichidul amniotic de la 98 de femei luat din esantionul danez Biobank care are probe amniotice de la peste 100.000 de sarcini. Cei patru estrogeni au fost semnificativ mai mari la bebelusii care au dezvoltat ulterior autism, comparativ cu 177 de micuti care nu au facut.

Se credea anterior ca testosteronul este legat de autism, dar oamenii de stiinta spun ca estrogenul are o legatura si mai puternica.

"Aceasta noua analiza sustine ideea ca cresterea hormonilor sexuali prenatali este una dintre cauzele posibile ale afectiunii", a spus cercetatorul principal, Simon Baron-Cohen, directorul Centrului de Cercetare al Autismului, din cadrul Universitatii Cambridge.

"Acesti hormoni interactioneaza probabil cu factori genetici care afecteaza dezvoltarea creierului fetal," mai precizeaza Simon Baron-Cohen.

Oamenii de stiinta spun ca aceasta constatare este deosebit de importanta, deoarece implicatiile estrogenului in autism abia au fost studiate, conform articolului publicat in Molecular Psychiatry.

"Speram ca putem afla mai multe despre cum contribuie la dezvoltarea creierului fetal in mai multe experimente. Mai trebuie sa vedem daca acelasi rezultat este valabil si la femeile autiste," a declarat dr. Alexa Pohl, unul dintre membrii echipei de la Cambridge.

Taguri Estrogen Estrogen sarcina Autism

Citeste si despre