Oua curcubeu pentru Paste. Se pot vopsi impreuna cu copilul

/ / Modificat: 2022-04-16
Oua curcubeu pentru Paste. Se pot vopsi impreuna cu copilul

Perioada de dinaintea Pastelui poate fi o ocazie buna pentru a petrece mai mult timp alaturi de copii si a face lucruri impreuna, fie ca vorbim despre diverse decoratiuni specifice sarbatorii, fie despre vopsitul oualor sau pregatirea cozonacilor. Copiii se vor bucura sa ii implicati in orice activitate, mai ales daca presupune multe culori si le provoaca imaginatia si creativitatea. Iar vopsitul oualor in culorile curcubeului este o idee nemaipomenita in acest sens.

Exista multe modalitati de a vopsi ouale pentru Paste, fie folosind vopseluri chimice, din comert, fie substante naturale, care coloreaza frumos si fara chimicale coaja oualor. Dar metoda despre care vorbim astazi presupune vopsitul oualor folosind colorant alimentar. Farmecul este ca fiecare ou va fi pictat in mai multe nuante si nu vor exista doua oua care sa arate identic. In plus, este o activitate care le provoaca imaginatia copiilor, iar la final le da satisfactia ca au realizat ceva ce toata lumea prezenta la masa de Paste va aprecia. Iata de ce aveti nevoie:

  • oua fierte
  • colorant alimentar (cat mai multe nuante)
  • alcool (vodca sau alcool etilic)
  • ulei
  • prosoape de bucatarie
  • pipete, pensule sau recipiente cu picurator

Spalati, degresati si fierbeti ouale pe care urmeaza sa le vopsiti. Pentru a prepara vopselurile, folositi alcool (poate fi vodca sau alcool etilic, insa acesta din urma se va evapora mai repede). La fiecare 20 de ml de alcool, adaugati intre 15 si 25 de picaturi de colorant alimentar, in functie de nuanta. Pentru culorile mai puternice se va adauga mai putin, in timp ce pentru culorile deschise se va adauga mai mult. Nu uitati ca puteti combina culorile primare pentru a obtine si mai multe nuante cu care sa pictati ouale: cantitati egale din rosu si albastru dau culoare mov, cu rosu si galben puteti obtine portocaliu, iar daca nu aveti verde, pur si simplu amestecati albastru si galben.

Sa trecem la vopsirea oualor!

Odata preparate vopselurile, puneti-le in recipiente cu picurator sau folositi pipete sau pensule. Acum vine partea cea mai interesanta: vopsitul oualor. Picurati cativa stropi din fiecare nuanta pe ou, dupa care intindeti repede vopseaua cu ajutorul unui servetel sau al unei pensule de pictat. Continuati cu alta nuanta alaturi si tot asa, pana cand toata suprafata oului este acoperita. Farmecul acestui mod de a vopsi ouale este ca rezultatul final va fi unul cat se poate de original si niciun ou nu va semana cu altul.

Dupa ce ati terminat de colorat ouale si vopseaua s-a uscat, puneti cateva picaturi de ulei pe un servetel si aplicati pe oua, pentru a le da acel luciu frumos. Ouale vopsite in acest fel se pot pastra la frigider pentru mai multe zile, iar cand le veti pune pe masa de Paste, toata lumea le va lauda, iar copiii se vor bucura sa vada ca munca lor este apreciata.

FOTO: www.dreamalittlebigger.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ouale Sarbatoare paste

Articole recomandate

Citeste si despre